Les obres del nou camp de gespa artificial de la Pirinaica, pendents d'un recurs

La interposició d'un recurs en matèria de contractació contra el plec tècnic del subministrament de la gespa artificial i elements auxiliars del camp de Mion-Puigberenguer provoca l'endarreriment

Redacció
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 19:20h
Les obres del camp de futbol de gespa del barri de Mion-Puigberenguer, on juga el FC Pirinaica, no es podran començar immediatament, pel fet que s'ha presentat un recurs contra el ple tècnic del subministrament de gespa. Ahir, el regidor d'Esports, Jordi Serracanta, va comunicar la situació als membres del FC Pirinaica.

Les obres del camp de futbol es divideixen en dues contractacions. La primera fa referència a la remodelació i preparació del camp, i està valorada en 163.090,81 euros. L'Ajuntament ja ha adjudicat aquestes obres, a l'empresa Trade SL, i podrien començar tal com estava previst. Però pel problema burocràtic de la segona contractació, encara no poden començar. Aquesta segona contractació fa referència a la gespa artificial i elements auxiliars del camp, i té un import de 220.846,88 euros. Ara una empresa especialitzada en subministrament d'instal·lacions esportives ha presentat un recurs contra el plec tècnic d'aquesta contractació. El recurs no paralitza de moment l'adjudicació d'aquest segon contracte, que preveu que fins al dia 7 de setembre es poden presentar ofertes, però la darrera paraula la té el Tribunal Ca talà de Contractes del Sector Públic, que ha de resoldre el recurs durant les properes setmanes. L'Ajuntament de Manresa confia que es resolgui favorablement, que es pugui tirar endavant la contractació i que les obres comencin com més aviat millor.

S'ha de tenir en compte que és previst realitzar les dues actuacions de manera encadenada, una rere l'altra, i per tant aquest recurs a la segona part del contracte, afecta també l'inici de les obres de la primera part.

Ahir dilluns, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, es va reunir amb la junta directiva i pares i mares dels esportistes del FC Pirinaica per exposar-los la situació. L'Ajuntament reitera el compromís de treballar per resoldre les qüestions administratives i tenir el més aviat possible finalitzada aquesta obra. El regidor d'Esports ha afirmat que "lamentem no haver pogut fer les obres durant l'estiu, com ens hauria agradat, per tal que es pogués començar a utilitzar el camp aquesta propera temporada". Igualment, ha volgut "agrair l'esforç dels representants de la FC Pirinaica per comprendre la situació i gestionar conjuntament les molèsties que això pugui causar".

Amb aquest projecte, l'Ajuntament fa una aposta més per l'esport com a eina d'inclusió social a través de les instal·lacions municipals. En aquest sentit, destaca la tasca d'inclusió que realitzen els diversos clubs de futbol de la ciutat, molts dels quals vinculats a dinàmiques veïnals. En aquest cas concret, s'ha de destacar la feina del FC Pirinaica, actualment amb 260 jugadors de futbol distribuïts en 19 equips de futbol, molts dels quals amb beca esportiva, que juguen en diferents lligues de competició federada i escolar, consolidant tota la línia de formació.