El Temes del Pou tractarà sobre els manresans que tenen el seu origen a Larraix

La taula rodona es farà dimecres amb Ramon Fontdevila i Francesc Comas, autors de l'article de la revista manresana

Redacció
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:22h
Aquest dimecres, 5 de setembre, a les 8 del vespre, es farà una taula rodona, dins del cicle Temes del Pou, a la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino, sobre el tema: Manresans a Larraix.

Carles Claret, cap de redacció de la revista, conversarà amb els autors del reportatge central del mes, Ramon Fontdevila i Jaume Puig, amb projecció d'imatges de la ciutat de Larraix i de manresans que hi tenen el seu origen, i que hi tornen cada any per passar-hi les vacances.

La ciutat de Larraix va ser un dels principals punts de partida de la nova immigració marroquina en la dècada dels 80. Aquest fet ens ha portat a fer-hi una visita durant el mes d'agost, en plena festa del Xai, per parlar amb algunes dels centenars de famílies manresanes que hi tenen l'origen i que hi tornen per passar-hi les vacances. I també amb persones que després d'haver estat uns anys a Manresa hi han tornat per quedar-s'hi. Hi ha molts nois i noies que ja han nascut aquí, i molts pares que parlen de jubilar-se al Marroc, més com un somni que no pas com un objectiu veritable. Aquí encara hi ha qui, despectivament, els vol tractar de moros; allà comencen a ser forasters.