L'Estany, preparat per encarar un final de Festa Major amb foc, confeti, música i tradicions

Imatge del Holi Festival Confiteru Estanyenc de l'any passat
Imatge del Holi Festival Confiteru Estanyenc de l'any passat | Viulestany
Redacció
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:25h
Una de les festes majors del Moianès que més s'allarga en el temps és la de l'Estany. Aquest municipi, de menys de 500 habitants ja va començar a celebrar actes lúdics i participatius a finals de juliol. Aquest divendres, dia 7, doncs, el poble encararà la recta final d'activitats que arrencarà amb un Room Escape nocturn al local del Cine.

L'endemà, dissabte 8, i després de la missa solemne que se celebrarà a les dotze del migdia, la plaça del Monestir acollirà un vermut popular que es complementarà amb el pregó de Festa Major a càrrec de Xavier Graugés. A la tarda el local del Cine es convertirà en una gran sala de ball de la mà de la formació musical Què Tal. La traca forta arribarà a partir de les deu del vespre, moment en el qual es donarà el tret de sortida al Correfoc que enguany conduiran els Diables de Rubí. Pels més noctàmbuls, la rauxa continuarà al local del Cine, amb més música del grup Què Tal així com també del DJ Pere.

Diumenge, dia 9, engegarà a dos quarts de nou del matí amb el campionat de Botifarra memorial Llorenç Sentias Font. L'esdeveniment, que tindrà lloc al local del Cine, coincidirà amb una jornada de dòmino i parxís. Paral·lelament, a dos quarts d'onze del matí, la pista vella serà l'escenari del campionat de bitlles catalanes. Un cop acabi, la mateixa ubicació acollirà el tradicional Holi Festival Confiteru Estanyenc.

Pel que fa a la tarda, hi haurà un espectacle de playback al local del Cine i, a partir de dos quarts de sis, un berenar de coca amb llonganissa mentre es gaudeix d'un dels assajos de la colla castellera artesenca Picapolls de la Gavarresa. Tot plegat finalitzarà a dos quarts de vuit del vespre amb les cançons irreverents de Lo Pau de Ponts.

Un pont de caràcter molt festiu

En motiu de la Diada de l'Onze de Setembre, l'Estany allargarà la seva festivitat fins el dia en qüestió, oferint propostes lúdiques, també, el dia 10. Així doncs, el proper dilluns arrencarà a les deu del matí amb una dibuixada popular per a totes les edats. Totes les creacions que es presentin es publicaran al Facebook de Viulestany. D'altra banda, i a la mateixa hora, la pista vella acollirà el campionat de botxes i la plaça del Monestir, la tercera Trobada de Teixidores del Moianès.

La tarda començarà amb un ball de confeti i berenar infantil al local del Cine i acabarà, a dos quarts de vuit del vespre, amb la tradicional Marxa de Torxes, que sortirà des de la plaça del Monestir i arribarà fins al Puig de la Caritat.

Finalment, el dimarts 11, es llevarà a les onze del matí amb un espectacle familiar a càrrec del popular bagenc Pep Callau, que tindrà lloc a l'aparcament de l'ajuntament. La tarda es reservarà per a totes aquelles persones que vulguin assistir a la manifestació que es farà a Barcelona en motiu de l'Onze de Setembre. De fet, des de l'ANC de Moià s'han organitzat autobusos per a fer-hi cap. Els tiquets es poden comprar a la farmàcia del poble.
 

Programa complet d'activitats i propostes.