Dan Clotet i Èric Iborra participen al Campionat d'Europa d'Escacs juvenil a Riga

Dan Clotet i Èric Iborra mostren els seus diplomes a Riga
Dan Clotet i Èric Iborra mostren els seus diplomes a Riga | Arxiu particular
Redacció
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:10h
Els escaquistes de Fundació Joviat Dan Clotet i Èric Iborra van participar al campionat d'Europa d'Escacs Juvenils en categoria U10, formant part dels 12 jugadors de la Federació Catalana d'Escacs presents a la competició. 

El campionat es va celebrar al International Exhibition Centre Kipsala de Riga (Letònia) entre el 19 i el 30 d'agost. El sistema de joc era de nou rondes pel sistema suís. Les partides eren de 90 minuts i 30 segons d'increment per jugada. A partir de la jugada 40 se sumaven 30 minuts més automàticament.

Clotet i Iborra sortien en les posicions 83 i 86 del rànquing respectivament i van finalitzar 89è i 85è (de 132 participants), amb 4 punts cadascun. Clotet va sumar tres victòries i dues taules i va encaixar quatre derrotes, millorant la 97a posició de l'any passat, malgrat haver patit una indisposició després de la tercera partida –que es va allargar cinc hores i mitja- que li va passar factura a la quarta. Iborra, en el seu debut en un Europeu, va aconseguir els seus punts amb quatre victòries i cinc derrotes, confirmant la progressió positiva des que es va incorporar a la disciplina del club manresà l'octubre del 2017.

Als expedicionaris encara els va quedar temps per fer turisme per la ciutat de Riga, on no van deixar de visitar el monument en memòria de Mikhaïl Tal, "el Màgic de Riga", Gran Mestre letó que es va coronar campió del món d'escacs l'any 1960.

Ja de tornada, Èric Iborra ha encetat la seva participació al grup C de l'Obert d'Escacs Ciutat de Sabadell, mentre que Dan Clotet va jugar els dies 1 i 2 de setembre l'Obert d'Escacs Baix Ter IRT sub 2200, aconseguint la 17a posició final amb 3,5 punt de 6 (3 victòries, 1 taules i 2 derrotes) que li van servir per aconseguir la primera posició del seu tram d'ELO.