Florentino Pérez lliurarà al manresà Isidre Fainé el premi Forbes a la Filantropia

El president del patronat de la Fundació Bancària 'La Caixa' i de Criteria Caixa recollirà el reconeixement el proper 17 de setembre

Redacció
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:45h
Isidre Fainé
Isidre Fainé | Josep Molina
La revista Forbes, en la primera edició del seu Premi a la Filantropia, ha reconegut per la seva tasca social la feina del president del patronat de la Fundació Bancària "la Caixa" i de Criteria Caixa, el manresà Isidre Fainé, segons ha informat el mitjà. Fainé recollirà el premi Forbes a la Filantropia 2018 de mans de Florentino Pérez en un acte que tindrà lloc el pròxim 17 de setembre a les 20.30 hores a l'Hotel Intercontinental de Madrid.

Fainé va parlar en una entrevista per la revista Forbes sobre la seva feina al capdavant d'una institució que concentra més del 90% dels actius de totes les fundacions filantròpiques espanyoles. "En l'última dècada, entre 2008 i 2017, 'la Caixa' ha dedicat més de 5.000 milions d'euros a l'avanç de la nostra societat, bàsicament en les problemàtiques social, cultural, educativa i científica", va destacar.

El premiat és també vicepresident de Telefónica, conseller de Suez i del Bank of East Asia i president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis.

"És un gran honor que Isidre Fainé sigui el primer a rebre el premi Forbes a la Filantropia" ha apuntat l'editor i director de Forbes, Andrés Rodríguez, alhora que ressalta la significativa tasca de la fundació "la Caixa" en l'àmbit social.

"Durant aquesta dècada, set anys de greu crisi i tres de gradual recuperació, la nostra obsessió ha estat fer feina per a les persones que ho passen pitjor -va matisar Fainé-. Ens hem proposat trencar el cercle de pobresa hereditària, aquella que es transmet de pares a fills i a successives generacions en famílies amb escassetat de recursos".

Així mateix, segons Fainé, "la Caixa" ha afrontat problemes socials com l'ocupació i l'habitatge. "Les persones que no tenen habitatge o feina són dos col·lectius preferents per a la Fundació Bancària la Caixa. Per pal·liar les dificultats d'accés a l'habitatge, disposem de dos programes: Lloguer Solidari i Habitatge Assequible. Pel que fa a l'ocupació, el programa Incorpora s'ha convertit en un referent en integració laboral a Espanya", afegeix Fainé.

Segons ha precisat el president, cada any, prop de 25.000 persones en risc d'exclusió social troben feina gràcies a la mediació d'aquest programa. "Aquesta tasca social està associada a un valor, el de la cultura de l'esforç. Aquesta és veritablement la manera moderna de fer filantropia. Promoure l'esforç de les persones. Té molt a veure amb l'apoderament i, en últim lloc, és una filantropia l'èxit de la qual es mesura així com deixa de ser necessària", ha subratllat.

"No podem quedar-nos quiets, sense posar-ho tot de la nostra part, quan veiem al nostre al voltant persones que tenen necessitats bàsiques no cobertes i que pateixen per això", conclou Fainé.