Llarena va condemnar el feixista de Balsareny... per robatori i tràfic de drogues

La curiosa coincidència entre el jutge i Raúl Macià

Raúl Macià, en una recent entrevista
Raúl Macià, en una recent entrevista | Youtube
Redacció
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:29h

Raúl Macià és un dels militants de l'extrema dreta més actius a casa nostra, però també es tracta d'un delinqüent. Natural de Balsareny, ha liderat escamots que han buscat el cos a cos amb els independentistes o promogut ràtzies de "neteja" de simbologia sobiranista. Això ha fet que aquest estiu mitjans com Telecinco l'entrevistessin com si res. El 30 de juliol passat va protagonitzar l'agressió a set persones a la plaça Onze de Setembre de Manresa, just després que s'hi pengés una estelada.

Ara és de nou a la presó, després que el jutge de vigilància penitenciària li hagi revocat la llibertat condicional que gaudia d'una condemna per haver robat a un narcotraficant disfressat de policia i per tràfic de drogues l'any 2009. La sentència us la va explicar dilluns a la nit Pere Fontanals.

Macià va ser condemnat per l'Audiència de Barcelona a nou anys i nou mesos de presó i estava en llibertat condicional feia uns mesos, però la seva participació a l'agressió de Manresa ha fet que reingressés fa uns dies.

El curiós és que la sentència contra l'ultra i els seus companys la va dictar un altre dels protagonistes del procés: Pablo Llarena, que abans de saltar al Suprem feia de jutge a Barcelona.