ICV de Sallent busca el compromís de l'Ajuntament en la lluita contra la crisi

ICV de Sallent presenta al Ple de demà divendres una moció per comprometre a l'Ajuntament del municipi en la lluita contra la crisi econòmica

Redacció
08 d'octubre del 2009
576_1255020712Hinojosa
576_1255020712Hinojosa

José Antonio Hinojosa en una intervenció pública. ICV

Iniciativa per Catalunya Verds de Sallent ha presentat al Ple de demà divendres una moció amb el propòsit que l'Ajuntament adopti tot un seguit de compromisos en la lluita contra la crisi.

El regidor d'ICV a Sallent, Jose Antonio Hinojosa, ha explicat que el grup municipal fa uns mesos ja va presentar una moció al Ple on es proposava la creació d'una Taula on hi fossin presents tots els grups municipals i que servís per consensuar les mesures de lluita contra la crisi que havia d'adoptar l'Ajuntament. En el seu moment es va demanar al grup ecosocialista que retirés la moció per tal de realitzar abans una reunió per consensuar quins havien de ser els propòsits d'aquest espai i setmanes després en la reunió celebrada entre els grups municipals, l'objectiu de la creació de la taula va quedar diluït ja que des de diversos grups de l'oposició i des del govern no va haver-hi una clara voluntat de tirar-la endavant.

Hinojosa ha assenyalat que "des del grup estem decebuts per la manca de voluntat mostrada per alguns en aquell moment però que volem ser perseverants". Així segons el regidor ecosocialista la moció que presenta el grup al Ple de demà divendres inclou com a acords "els objectius i compromisos que s'haurien d'haver adoptat en el marc de la Taula".

Per a Jose Antonio Hinojosa "l'Ajuntament ha de donar exemple en rigurositat i austeritat més ara que es comencen a treballar les ordenances fiscals i els pressupostos del 2010".

La moció que presenta el grup municipal d'ICV inclou en la proposta d'acords: la congelació d'aquells tributs que sigui possible en les Ordenances fiscals del 2010; el fraccionament dels rebuts de l'IBI; la congelació dels salaris per als càrrecs electes; la dràstica reducció de despeses de les partides de publicitat i propaganda, atencions protocol·làries, telefonia mòbil i festes ordinàries anuals; la previsió d'una revisió cadastral; i l'enfortiment decidit dels Serveis Socials i de les polítiques locals d'ocupació.