Raúl Macià continuarà tancat a Quatre Camins fins que no es resolgui la seva classificació definitiva

La Junta de Tractament ha de decidir en els propers dies o setmanes si el feixista de Balsareny gaudirà de tercer grau penitenciari o es regradarà a segon

03 de setembre del 2018
Actualitzat el 04 de setembre a les 8:28h
Exterior de la presó de Quatre Camins, a la Roca
Exterior de la presó de Quatre Camins, a la Roca | ND
Des que el dimecres de la setmana passada Raúl Macià va entrar a la presó, manté un règim ordinari sense classificació que no el permet sortir del centre. Tot i que es va presentar pel seu propi peu al centre penitenciari de Lledoners, l'endemà va ser traslladat a Quatre Camins, el centre amb opció de règim semi-obert més pròxim al seu lloc de residència.

El feixista de Balsareny va ingressar a presó després que el Jutge de Vigilància Penitenciària li revoqués la llibertat condicional que gaudia. Això suposa que, segons la circular reglamentària de Serveis Penitenciaris, el pres ha d'ingressar en un centre que tingui unitats semi-obertes, i queda pendent de classificació de grau, que ha de ser determinada per la Junta de Tractament, depenent de Justícia.

Malgrat que inicialment, des de fonts penitenciàries es va comentar que a Raúl Macià se li assignaria un tercer grau penitenciari que li permetria sortir de presó durant el dia, les mateixes fonts han matisat aquesta afirmació a NacióManresa, i asseguren que a dia d'avui Raúl Macià no té classificació atorgada, i que la norma els dona dos mesos per decidir quin grau se li assigna. Tot i així, asseguren que no caldrà esgotar aquest termini i que la decisió es prendrà "en els propers dies, potser setmanes".

El Jutge de Vigilància Penitenciària va revocar la llibertat condicional que gaudia Raúl Macià arran de la denúncia que set persones van interposar contra ell i tres espanyolistes més per una agressió a la plaça Onze de Setembre de Manresa el passat 30 de juliol, després que defensessin una estelada que hi havien penjat pocs minuts abans.

Properament Raúl Macià coneixerà si li assignen un segon grau penitenciari, que comportaria la privació de llibertat, o un tercer grau, que li permetreia sortir al carrer durant el dia, o fins i tot el seu trasllat a un centre extra-penitenciari com la Llar Saleses que depèn del Centre Obert de Barcelona. Entremig de tots dos graus, fins i tot es troben gradacions intermèdies que confinarien Macià a la presó, però amb permisos més restrictius que els de sortir a diari.

Un cop el Jutge de Vigilància Penitenciària ha revocat la llibertat condicional, la pilota, doncs, es troba ara a la teulada de Serveis Penitenciaris que, a través de la Junta de Tractament ha de decidir on passarà els propers mesos el feixista de Balsareny.