Entitats i veïns de Sant Fruitós promouen una jornada solidària de suport als presos polítics

Tindrà lloc aquest dissabte al Cobert de la Màquina de Batre

Redacció
03 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:54h
Aquest dissabte, 8 de setembre, el Cobert de la Màquina de Batre de Sant Fruitós de Bages es tintarà de color groc per acollir la jornada solidària Pel Groc Gros, una iniciativa sorgida de la plataforma veïnal Música per la Llibertat i que compta amb el suport de l'Ajuntament del municipi, de l'ANC local i de diversos col·lectius i persones a títol individual.  La proposta, que busca recaptar diners per a l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) servirà, també, per donar suport als presos polítics i a les seves famílies.
 
Tot plegat començarà a les deu del matí amb el que des de l'organització s'ha batejat com el "Despertar Groc", que comptarà amb activitats infantils i tallers entre els quals es podrà crear una xapa commemorativa de l'11 de setembre. Durant el matí també s'oferiran actuacions dels Castellers d'Artés i de l'esbart dansaire Som Riu d'Or.
 
Al migdia l'activitat no s'aturarà, i és que tothom que ho vulgui podrà gaudir d'un dinar popular a la mateixa Màquina de Batre. L'àpat, que tindrà com a ingredient principal l'arròs, constarà d'una paella de muntanya i d'una de vegetariana al preu de 5 euros.
 
La tarda s'inaugurarà amb la projecció del documental "20-S", produït per MediaPro, i un cop s'acabi, agafaran el relleu de la jornada els grups musicals Sherpah i Cata Garriga. Després dels concerts, la pantalla gegant que es col·locarà a la Màquina de Batre reproduirà diversos vídeo-missatges de polítics i polítiques a l'exili, que es completaran amb parlaments d'alguns dels familiars dels presos i preses polítiques i exiliades.
 
Tot plegat finalitzarà amb l'anomenat Sopar Groc, on el plat estrella seran les truites. De fet, des de l'organització s'ha aprofitat l'avinentesa per crear un concurs de truites solidàries per equips. Cada grup participant haurà de dur els estris i els ingredients extres (patates, ceba, formatge, tomàquet o el que es vulgui) per cuinar. Els ingredients (oli, sal i ous) aniran a càrrec de l'organització.
 
El concurs començarà a les sis de la tarda i finalitzarà a les vuit del vespre. A les nou començarà el sopar, que tindrà un cost de 6 euros. Els equips que es vulguin inscriure al concurs ho hauran de fer als establiments Calçats Prat-Homs; Bar La Parada; Nou Celler; Montse Sala; Maxma; Òptica Maica, o Foto Isidre. El Sopar Groc estarà amenitzat pels grups Txocan's i Raska. La traca final la posarà el DJ Ferry B.
 
Durant tot el dia, a més, s'instal·larà una barra de bar amb servei de beguda que vendrà gots exclusius de la jornada. També, a la mateixa Màquina de Batre, s'exposarà la mostra El procés a punta de BIC, de l'artista Jordi Magrià i es comptarà amb l'acompanyament musical dels DJ Berna i Laia.