Correus Manresa acumula greus endarreriments de més d'un mes durant l'agost

Les vacances dels repartidors i la falta de relleu han provocat que en algunes zones no hagin vist el carter en tot el mes

Caixes de correspondència pendent d'enviar acumulades a Correos Manresa
Caixes de correspondència pendent d'enviar acumulades a Correos Manresa | CGT
02 de setembre del 2018
Actualitzat el 03 de setembre a les 8:45h
Com gairebé cada agost, Correus Manresa ha acumulat grans endarreriments en el repartiment postal durant el mes d'agost. En algunes zones de Manresa, les vacances dels repartidors no han estat substituïdes, i s'han quedat sense veure un carter durant gairebé tot el mes, i quan han començat a rebre cartes l'última setmana, eren datades de finals de juliol o dels primers dies de mes.

Consultats pe NacióManresa, la CGT es queixa que la direcció de Correus s'ha negat a contractar persones per suplir les que estaven de vacances i, per tant, "les rutes en que el carter era de vacances no s'han repartit de cap manera". A aquest fet cal sumar-hi els treballadors i treballadores que eren de baixa.

Només l'enviament de certificats s'ha mantingut, però fent tramesa expressa, no aprofitant el trajecte del carter ordinari. Durant tot l'estiu, "només per Festa Major la direcció va autoritzar a fer hores extres en el repartiment, i a finals d'agost, dos cartes també en van fer per la tarda", expliquen, "la resta de serveis s'han fet amb el personal que quedava sense fer vacances".

A l'oficina de Correus Manresa encara són ben visibles les caixes amb correspondència per fer arribar al destinatari. A mesura que els treballadors tornin de vacances la situació es normalitzarà, "però amb sobrecàrrega de feina per als companys" i fent arribar les cartes amb demores de més d'un mes en alguns casos "en plena era digital", apunten.

Des de la CGT denuncien que es una situació que també es viu en altres oficines del Bages.