El BAXI Manresa enceta l'era Peñarroya amb victòria contra el Morabanc Andorra (77-75)

Els bagencs competeixen de tu a tu contra el conjunt andorrà i l'acaben vencent

El BAXI Manresa comença la pretemporada amb victòria
El BAXI Manresa comença la pretemporada amb victòria | BàsquetManresa
01 de setembre del 2018
Actualitzat a les 23:49h
EL BAXI Manresa ha començat la pretemporada amb victòria contra el Morabanc Andorra. L'equip de Joan Peñarroya s'ha mostrat molt combatiu durant els quaranta minuts i ha ofert alguna pinzellada del què podrà oferir als seus seguidors. De totes formes, el conjunt manresà serà força diferent. La plantilla desplaçada a Sant Julià de Vilatorta ha estat força de circumstàncies. A les absències d'Alex Renfroe, encara a Puerto Rico jugant els play-off, i de Cady Lalanne, immers amb les tràmits de visat als Estats Units, s'hi ha afegir la de Justin Doellman. El nord-americà té problemes en un dels seus bessons i des del club hi ha preocupació.

Per exigències del guió, Iffe Lundberg ha actuat alguns minuts de base. També han tingut les seves estonetes els tres joves que reforcen els entrenaments del BAXI Manresa. El final ha estat d'aquells d'infart. Una bona defensa de Guillem Jou sobre David Walker ha provocat l'errada del nord-americà i la victòria dels bagencs.

Peñarroya ha tret de bon començament Jokubas Gintvainis, Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Álex Mazaira i Jordan Sakho. Navarro ha començat amb Andrew Albicy, David Walker, RegieUpshaw, Michel Vitali i Mousa Diagné. Els pirinencs han dominat els compassos inicials amb un BAXI Manresa oferint bona rèplica. Sakho i Lundberg estaven molt actius als dos cantons de la pista. Una cistella del danès Lundberg posava els bagencs per davant per primera vegada (9-8, minut 5). Mazaira ajudava força en el seu darrer partit abans de marxar cedit al Zornotza de la LEB Plata. Els dos entrenadors han començat molt aviat les rotacions. Dos dels joves, Pablo Pérez i Yankuba Sima, han tingut els primers minuts amb la samarreta vermella.

Els canvis en els dos conjunts han afavorit els manresans, que han aconseguit molestar molt les accions d'atac del seu oponents. L'avantatge del BAXI Manresa ha arribat als cinc punts (22-17, minut 10). David Jelinek descomptava dos punts al límit del primer quart. Albicy aconseguia empatar tot seguit. Però aquest fet no atemorit el BAXI Manresa. El joc de combinació aconseguia forçar moltes personals. Principalment, Yankuba Sima i Ryan Toolson. El nord-americà s'ha mostrat molt segur des del tir lliure. Aquest encert ha disparat als bagencs fins a un nou màxim avantatge de vuit punts (32-24, minut 14). Peñarroya ha fet debutar el tercer dels joves. Paco del Águila ha tingut temps de sumar els seus primers punts vestint la samarreta del BAXI Manresa. La renda manresana s'ha estabilitzat entorn a aquesta xifra. Al descans, 42-36.

Un interior com Lukovic ha ofert una variant tàctica diferent jugant com a quatre obert. El serbi ha sumat dos triples consecutius per ampliar encara més el forat (50-38, minut 22). El Morabanc Andorra ha desertat amb l'aportació de Jelinek i Walker. Tots dos han capitanejat un parcial de 2-11 que acostava el seu equip en el marcador (52-49, minut 25). Peñarroya ha decidit demanar temps mort per parlar amb els seus homes. La dinàmica havia canviat. John Shurna ha aconseguit avançar el Morabanc Andorra després de molts minuts. En aquest moment, ha aparegut un convidat inesperat. Pérez ha sumat sis punts en poca estona. EL BAXI Manresa ho ha aprofitat per tornar a prendre la iniciativa (60-57, minut 30). Quedaven només els darrers deu minuts. I malgrat ser el resultat secundari queda clar que ningú no vol perdre.

Els triples de Muñoz i Mazaira semblaven disparar els manresans. Però el Morabanc Andorra no es despenjava. Un dels nous al cantó pirinenc, Ennis Dylan, aconseguia empatar a 69 (minut 36). Gintvainis ha assumit galons en atac. El lituà ha sumat cinc punts seguits. El 76-72 ha manca d'un minut semblava deixar-ho clar per als bagencs. En canvi, els darrers seixanta segons han tingut de tot: cistella andorrana, passes d'Upshaw quan podia empatar, una falta en atac manresana, una errada d'Albicy al tir lliure, la possibilitat del mateix jugador de sentenciar des del triple.... Lundberg hi ha afegit suspens errant un tir lliure i transformant-ne un altre. Quedaven vuit segons i el BAXI Manresa guanyava 77-75. El Morabanc Andorra disposava del darrer tir. Un Walker molt encertat fins llavors ha errat el llançament que hagués forçat la pròrroga. 77-75 i primer triomf de la pretemporada.

El proper compromís del BAXI Manresa serà ja a la Lliga Catalana contra el Barça Lassa el proper 8 de setembre a Lleida. Serà ja amb Alex Renfroe i Cady Lalanne?