Els espanyolistes tornen a retirar l'estelada de la plaça Onze de Setembre

Pal sense l'estelada, aquest dimecres al matí
Pal sense l'estelada, aquest dimecres al matí | Aina Font Torra
29 d'agost del 2018
Actualitzat a les 14:34h
Com si fos la cançó de l'enfadós, els espanyolistes han tornat a retirar l'estelada del pal de la plaça Onze de Setembre, després de diversos episodis conflictius a l'entorn d'aquesta plaça, amb el feixista de Balsareny, Raúl Macià, de protagonista. Cal recordar que la presència de l'estelada en aquest punt de la ciutat és decisió del ple municipal de l'Ajuntament de Manresa, que va aprovar aquesta mesura per una clara majoria.

En els darrers mesos, l'estelada de la plaça Onze de Setembre s'ha convertit en un estandard de l'independentisme a destruir per l'espanyolisme més intransigent, sobretot per a Macià. En diverses ocasions, Macià s'ha enfilat al pal per treure l'estelada.

Però el capítol més greu que ha passat a l'entorn d'aquesta estelada és l'agressió feixista que Macià va protagonitzar, junt a tres espanyolistes més, contra set persones que es trobaven al loc després d'haver reposat la bandera al pal. Per aquests fets, Raúl Macià ha perdut el seu tercer grau penitenciari i ha reingressat a Lledoners.