Què hi faran, aquest cap de setmana, a Sant Fruitós, els habitants d'un petit poble de Cadis?

Els habitants d'Alcalá del Valle seran a Sant Fruitós per celebrar els 15 anys d'agermanament
Els habitants d'Alcalá del Valle seran a Sant Fruitós per celebrar els 15 anys d'agermanament | Andaluciarustica
Redacció
29 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:50h
Sant Fruitós es vestirà, durant aquest cap de setmana, amb les seves millors gales per acollir els habitants del petit poble gadità d'Alcalé del Valle. L'encontre pretén celebrar els 15 anys d'agermanament entre tots dos municipis, que va iniciar-se l'any 2003.

Amb la voluntat de donar a conèixer el seu patrimoni, els santfruitosencs han organitzat una sèrie d'actes i activitats que començaran aquest dissabte, dia 1 de setembre, amb un seguit de visites guiades a Món Sant Benet. El matí de dissabte es complementarà, a partir de dos quarts d'una, amb un partit de futbol entre els veterans d'ambdós municipis al camp de futbol municipal.

La tarda s'inaugurarà amb una cercavila que s'iniciarà a dos quarts de set des de la plaça d'Alcalá de Valle fins la plaça Onze de Setembre, punt en el qual, seguidament, s'hi duran a terme les actuacions dels Gegants i Grallers de Sant Fruitós; de l'Escola de Ball Lourdes Giménez; de l'Esbart Som Riu d'Or; de la Colla Sardanista Dintre del Bosc; de la Tercera Joventut, i del Grup l'Alba de l'Esplai de la Gent Gran. Les actuacions estaran precedides pels parlaments de l'alcaldessa d'Alcalá, Loli Caballero, i el batlle de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés.

Un cop s'acabi la mostra de cultura popular tindrà lloc, a la mateixa plaça Onze de Setembre, un sopar de carmanyola on hi haurà carpes a disposició dels grups i les famílies que hi vulguin prendre part. A continuació, es donarà la benvinguda a la nit amb la projecció del documental Mucho más de 15 años de hermandad, seguida d'un espectacle folklòric i de  l'actuació del grup de rumba Manteka. La festa acabarà amb l'actuació de la banda Los Bingueros.

Els actes de celebració culminaran diumenge, dia 2, amb una Missa Rociera que tindrà lloc a la parròquia de Sant Fruitós a les onze del matí i comptarà amb la participació del Coro Virgen del Rocío de l'entitat Amigos del Camino de Sant Vicenç de Castellet. A continuació, a partir de les dotze del migdia, es faran tallers de sardanes i sevillanes destinats a tothom que tingui ganes d'aprendre'n.

Tot plegat acabarà a la una del migdia, moment en el qual el Col·lectiu de Recerca Històrica realitzarà un vermut popular seguit d'una arrosada de la mà de la Colla de Cuiners de la Festa de l'Arròs.