Correfoc

Un total de 86 persones van ser ateses, totes de caràcter lleu, durant el Correfoc

La xifra d'atencions va ser inferior a la de l'any passat, que es va elevar a 103

per Redacció, 28 d'agost de 2018 a les 17:59 |
Membres de la Creu Roja es preparen a la plaça Major poques hores abans del Correfoc | Aina Font Torra
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cap ferit de consideració i un total de 86 persones ateses. És el balanç del Correfoc d'aquest any, que va tenir lloc dilluns al vespre com a cloenda dels actes de la Festa Major de Manresa. Del total d'atencions, 32 van ser a les 8 ambulàncies que es van mobilitzar; 22 les van fer els sanitaris que anaven a peu; i 32 més a l'hospital de campanya de Protecció Civil instal·lat a la plaça Europa, on hi havia personal d'Althaia. Nom&eacut e;s dues persones van ser traslladades a l'hospital amb contusions. Sis persones van requerir atencions, no greus, als ulls. L'oftalmòleg de guàrdia no va haver d'actuar.

La xifra d'atencions és inferior a la del Correfoc del 2017, en què es van atendre 103 persones.


Pla d'autoprotecció i Centre de Coordinació a la plaça Europa

Pel fet de ser una activitat amb més de 200 kg de matèria reglamentada dels artificis de pirotècnia (n'hi havia 261 quilos), el Correfoc requereix d'un pla d'autoprotecció, que aquest any s'ha actualitzat. Un any més, el Centre de Coordinació es va muntar a la Plaça Europa. Durant el Correfoc es va comptar amb la presència de la Creu Roja amb 30 sanitaris a peu, situats en el recorregut i senyalitzats amb banderoles, 4 persones coordinadores fixes al Centre Mòbil d'Operacions (CMO) de Creu Roja que aquest any ha estat a la plaça Europa, i 8 ambulàncies equipades cadascuna amb un desfibril·lador i el corresponent personal sanitari.

Althaia va ser-hi present en l'hospital de campanya de Protecció Civil amb 1 metge, 2 infermers i 1 administrativa, i a la Clínica Sant Josep hi havia un oftalmòleg present durant tot el Correfoc.

Bombers també era present amb una dotació i un vehicle lleuger. L'ADF Pla de Bages també hi va aportar 1 vehicle lleuger, i Protecció Civil va fer fer el seguiment rere el Correfoc amb un equip format per: 1 voluntari de l'ADF, 1 bomber i 1 sanitari. Policia Local de Manresa i Mossos d'Esquadra també hi van ser presents.

 

Participació