El Correfoc de Manresa ho crema tot celebrant els 35 anys de la Víbria

La cercavila de foc i el concert posterior han posat fi a la Festa Major

El Correfoc posa punt i final a la Festa Major de Manresa
El Correfoc posa punt i final a la Festa Major de Manresa | Àlex Gomez Ribera
28 d'agost del 2018
Actualitzat a les 21:49h
La traca final de la Festa Major ha tornat a cremar amb força, quilos i més quilos de pólvora s'han consumit aquest dilluns durant les gairebé tres hores que ha durat el Correfoc. Les bèsties del Correfoc, els diferents dimonis i la pirotècnia fixa han convertit els carrers del barri antic de Manresa en un infern de foc, fent créixer un núvol de fum al damunt d'aquesta zona de la ciutat.

El Correfoc, organitzat per Xàldiga, ha arribat a l'edició número 37 convertint-se, de nou, en un dels actes més esperats de la Festa Major i, també, un dels més multitudinaris, els carrers i places del casc antic s'han fet petits davant la gran quantitat de persones que han volgut participar-hi. La cercavila de foc ha començat a 2/4 de 10 a la plaça Major i ha avançat pel carrer Sant Miquel, les Piques, la plaça d'en Creus, el carrer Arbonés, la plaça de Montserrat, el carrer Santa Maria, la plaça Gispert, el carrer Vilanova, la plana de l'Om, el carrer Nou, el carrer Metge Planas, plaça Pedregar, plaça del Carme, i Cap del Rec per acabar, de nou, a la plaça Major. A la plaça s'han fet diverses moscades, entremig s'ha encès un 35 de foc en un dels balcons de la plaça per celebrar l'aniversari d'una de les bèsties del Correfoc, la Víbria. Pocs després de mitjanit ha acabat el Correfoc amb la peça músical De Vacances, un moment de catarsi col·lectiva en que participants i públic han anat fent diverses voltes al voltant de la plaça Major

Al cap d'uns minuts d'acabar el Correfoc, la Festa Major de Manresa ha posat fi a l'edició d'enguany amb el ball del Correfoc que, enguany, ha comptat amb la presència del grup Tapeo Sound System i el DJ Ferry B.
 

Tapeo Sound System ha protagonitzat el ball del Correfoc Foto: Àlex Gómez Ribera