Nou i exitós concert d'estiu de l'Orquestra de Collsuspina

Va tenir lloc el passat dissabte en la seva onzena edició, i es va repetir diumenge a Moià

Onzena edició del concert de l'Orquestra de Collsuspina
Onzena edició del concert de l'Orquestra de Collsuspina | Toni Carrasco
Toni Carrasco
27 d'agost del 2018
Actualitzat a les 15:00h
Més de vuitanta músics joves, un any més, s'han trobat del 20 al 24 d'agost a Collsuspina per assajar en l'orquestra d'estiu d'aquest petit poble del Moianès. Ho han fet sota els lemes "La música ens agrada" i "Tots fem orquestra", tot plegat en una interessantíssima iniciativa del director Daniel Vallejo. El seu treball final es va mostrar aquest cap de setmana en els concerts de dissabte 25 a Collsuspina i diumenge 26 a Moià. 

En el concert de Collsuspina es va poder escoltar i gaudir del seu jove virtuosisme amb peces de Vivaldi, Mozart o Sibelius. I també de Carlos Santana amb acompanyament de guitarra elèctrica, que també va acompanyar la peça de Vivaldi. El concert es va completar amb música de pel·lícules.

Enguany s'ha celebrat l'onzena edició amb un gran èxit de públic i un concert memorable on es combinava la música clàssica amb temes més moderns com les bandes sonores de films com Star Wars, ET o Indiana Jones del productor musical John Williams.

Els assajos han fet coincidir músics joves de diverses poblacions properes com Moià, Castellterçol, Castellcir, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Calders, Sallent, Collsuspina, Manresa i Tona, entre d'altres.

L'Orquestra de Collsuspina està formada per joves que es reuneixen cada estiu per gaudir fent música en comunitat, sota la batuta de Daniel Vallejo, clarinetista format al Conservatori de Badalona, l'ESMUC i el Trinity College de Londres. Els músics tenen una formació musical molt diversa: uns estudien a conservatoris i altres a escoles de música com l'Espai Musical de Moià que van crear el Daniel Vallejo, la Queralt Valls i la Berta Iglesias tot just fa un any.

Tots plegats formen part d'un projecte d'orquestra "atípica", com explica el seu director des dels inicis, Daniel Vallejo "a l'Orquestra no busquem l'excel·lència musical; el principal objectiu és trobar-nos i construir junts el millor resultat musical possible, tenint en compte les capacitats de tots els participants. Per aconseguir-ho, fem servir diverses estratègies: adaptem les partitures als diferents nivells de coneixement i als diferents instruments (fins i tot als instruments que normalment no formen part d'una orquestra) i els més grans ajuden els més petits a aprendre's les partitures".
Arxivat a