Lluïda actuació dels Tirallongues a la Festa Major de Manresa

Els manresans han fet 4 pilars de 4, un 4de8, un 2de7, un 7de7 i 3 pilars de 5 simultànis, un dels quals carregat

4de8 dels Tirallongues a la Plana de l'Om
4de8 dels Tirallongues a la Plana de l'Om | Tirallongues
Redacció
27 d'agost del 2018
Actualitzat a les 8:16h
La colla castellera dels Tirallongues de Manresa ha actuat aquest diumenge juntament amb els Castellers de Terrassa i la colla castellera dels Bordegassos de Vilanova a la Plana de l'Om de Manresa en motiu de la Festa Major.

La diada s'iniciava amb els tradicionals pilars d'entrada, 4 pilars de 4 per part de Tirallongues, 2 pilars de 4 de Bordegassos de Vilanova i 2 pilars de 4 de Castellers de Terrassa.

Els manresans, com a colla local, obrien plaça amb la primera ronda de castells. Sortien amb un 4d8 que descarregaven sense masses dificultats, per la segona ronda mostraven un 2d7 molt ben treballat, a tercera ronda descarregaven un 7d7, i finalitzaven la seva diada amb 3 pilars de 5 simultanis dels quals aconseguien descarregar-ne dos ja que un tercer quedava com a carregat després que fes llenya quan es disposaven a descarregar-lo.

Per part de Bordegassos de Vilanova descarregaven un 4d7 a primera ronda de castells, un intent desmuntat d'un 5d7 a segona ronda, per la tercera ronda descarregaven un 3d7, un 4d7 amb agulla a quarta ronda i tancaven la seva jornada amb un pilar de 5.

Castellers de Terrassa executaven un 5d7 a primera ronda de castells, un 2d7 a segona, un 4d7 a tercera ronda i finalitzaven amb un pilar de 5.

Tirallongues es marcava aquesta diada amb l'ambició de poder repetir la clàssica de 8, que consisteix en descarregar un 4d8,3d8,2d7. Finalment no ha pogut ser: a tercera ronda de castells la cap de colla comunicava als castellers la decisió per part de l'equip de tècnica de no executar el 3d8 ja que es considerava que era un castell que no estava preparat per portar a plaça amb les màximes garanties, aquest castell era reemplaçat per un 7d7 que s'aconseguia descarregar per primer cop aquesta temporada, un castell molt ben executat i que a mes la colla no havia assajat aquest any. Meritòria diada per tant dels Tirallongues que també aconseguien descarregar el 6è 4d8 de la temporada.

Tirallongues ha executat també una prova del futur 2d8 amb folre que aconseguien col·locar-se fins a la posició de quints, mostrant així els últims progressos de la colla amb els folres