La trobada de bateries fa deu anys amb un cartell de luxe

Gerard Quintana, Pemi Fortuny i els Gossos, entre d'altres, hi han col·laborat

Gerard Quintana, a la Trobada de bateries
Gerard Quintana, a la Trobada de bateries | Àlez Gómez Ribera
27 d'agost del 2018
Actualitzat a les 8:09h
La Festa Major d'enguany s'està caracteritzant per la gran quantitat d'aniversaris que s'hi concentren, un exemple d'això és la trobada de bateries que celebra deu anys. L'aniversari d'aquest acte s'ha celebrat aquest diumenge a la nit amb una edició especial que ha traslladat la seva ubicació al Parc de l'Agulla i ha comptat amb diversos col·laboradors que formaven part del passat i el present de la música en català.

La trobada ha tingut la presència de gairebé unes cent bateries, amb participants de totes les edats, els instruments s'han instal·lat en un dels trams de l'ampli camí que voreja el llac de l'Agulla, a més a més, al centre s'hi ha instal·lat un escenari on hi havia altres instruments i on hi han cantant els diversos col·laboradors de la trobada.

Abans del castell de focs, els bateries han fet una prèvia amb l'acompanyament de la cançó Demons, de Jasmine Thompson. Just acabar el castell de focs ha començat l'acte, amb una part del públic abandonant el Parc de l'Agulla i l'altra quedant-se al voltant de l'escenari preparat per l'ocasió. Xavi de la Iglesia, cantant de BlauMut, ha estat un dels primers col·laboradors a intervenir interpretant, juntament amb les bateries, dues de les cançons més conegudes del grup: Bicicletes i Pa amb Oli i Sal. Després, les intervencions han continuat amb Arnau Tordera del grup Obeses, cantant les cançons Virus i Ens en sortirem. Pemi Fortuny, històric cantant de Lax'n Busto també hi ha participat amb dos temes, la seva interpretació de la cançó Llença't ha estat una de les més celebrades pel públic.
 

Els manresans Gossos han estat uns altres dels artistes participants Foto: Àlex Gómez Ribera


En la mateixa línia d'interpretar grans èxits de la música en català ha intervingut Gerard Quintana, el cantant de Sopa de Cabra ha fet gaudir el públic amb les cançons Camins i L'Empordà. La ronda d'intervencions s'ha tancat amb un toc manresà gràcies a la participació dels Gossos, els manresans han posat punt i final a la trobada amb Zenit, La llum que portes dins, dedicada a Manresa, i una de les seves cançons més emblemàtiques Corren. El públic ha seguit amb entusiasme la trobada acompanyant amb els seus càntics la gran majoria de les cançons que s'hi han pogut sentir.