La CUP se suma a la demanda de fer treure la bandera espanyola de l'Ajuntament

Exigeixen al govern municipal que la retiri "de manera immediata i amb caràcter permanent"

La bandera espanyola a l'Ajuntament de Manresa
La bandera espanyola a l'Ajuntament de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
26 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:45h
La CUP ha emès un comunicat on es fa seva la demanda del CDR i l'ANC perquè l'Ajuntament de Manresa retiri la bandera espanyola de l'edifici consistorial.

La formació rupturista considera que "la inacció del govern manresà i la seva falta de projecte per a materialitzar la república des de les institucions, ha provocat un estancament del creixement del projecte republicà a Manresa".

La CUP recorda que el govern va donar l'esquena a una gran part de la societat civil organitzada que treballa per a la república (ANC, CDR i l'Esquerra Independentista) quan es va demanar canviar el nom de Plaça Espanya per Plaça de la República.

També que quan la subdelegació del govern espanyol va requerir a l'ajuntament que tornés a hissar la bandera espanyola, que va ser retirada pels regidors Jordi Garcés i Jordi Masdeu davant el clamor popular el dia 3 d'octubre, "no només no es va esperar a que s'obrís un procediment judicial, sinó que va acatar el requeriment, hissant de nou la bandera uns quants dies abans de l'esgotament del termini imposat".

La CUP considera que no retirar la bandera "és faltar el respecte als més de 10.000 manresans que van sortir al carrer el 20 de setembre contra les detencions de la guàrdia civil i a favor del referèndum d'autodeterminació, als 26.000 manresans que sota condicions brutals de repressió arreu del principat van posar el seu cos i el seu vot a favor d'una república catalana, i als més de 30.000 manresans que a la vaga general del 3 d'octubre van dir prou a la repressió d'un estat espanyol feixista i autoritari.

És per això que la CUP Manresa exigeix a l'Ajuntament que es retiri "de manera immediata i amb caràcter permanent" la bandera espanyola monàrquica de l'edifici consistorial.