A presó un jove després de dos robatoris amb força i tres amb violència a Manresa

Havia estat detingut pels Mossos d'Esquadra en dues ocasions amb només tres dies de diferència

Mossos d’Esquadra
Mossos d’Esquadra | Aina Font Torra
Redacció
23 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:14h
Els Mossos d'Esquadra han detingut en dues ocasions –el 17 i el 20 d'agost- un jove de 20 anys com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb força i tres delictes de robatori amb violència a Manresa. En la primera detenció el jutge va decretar la seva llibertat, mentre que aquest dijous s'ha acordat l'ingrés a presó. La investigació es va iniciar el 10 d'agost arran del robatori d'una cadena d'or a una persona que estava asseguda a la terrassa d'un bar.

El 15 d'agost va haver-hi un segon robatori de cadena d'or a un matrimoni d'edat avançada. Dos dies després un ciutadà va denunciar un robatori a un domicili de Manresa en què havien sostret sis guitarres valorades en 900 euros cadascuna. Els agents van esbrinar la identitat de l'autor i van relacionar tots els fets. El 17 d'agost es va localitzar i detenir el presumpte autor i, dins del seu domicili, es van localitzar les sis guitarres i es van trobar quatre ordinador portàtils.

L'arrestat va passar a disposició judicial el 18 d'agost i el jutge va decretar la seva llibertat. La investigació va continuar oberta per esbrinar la procedència dels ordinadors intervinguts i per acabar d'identificar l'autor dels dos robatoris violents.

Al migdia del 18 d'agost, els mossos van tenir coneixement d'un nou robatori amb violència al carrer Carrasco Formiguera de Manresa on l'autor, per aconseguir la cadena d'or de la víctima, havia utilitzat el mateix 'modus operandi' que ens els dos casos anteriors.

Dies després, els agents van aconseguir identificar els propietaris dels quatre ordinadors que s'havien localitzat al domicili de l'arrestat. A l'adreçar-se al domicili per entregar-los, els mossos es van adonar que la casa estava forçada. Els propietaris estaven de vacances des de feia uns dies i no s'havien assabentat del robatori.

Finalment els Mossos van concloure que en tots els casos es tractava del mateix autor. Per aquest motiu, el 20 d'agost es va tornar a detenir al jove com a presumpte autor del segon robatori amb força i dels tres robatoris violents. El detingut ha passat aquest dijous a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa i ha decretat ingrés a presó.