L'espanyolista de Balsareny a qui va trucar Rajoy, condemnada també per amenaces a l'esposa de l'alcalde

La parella Jordi Cervantes i Cristina Arias acumulen tres sentències en contra i encara queden, com a mínim, dos casos pendents

Mariano Rajoy, amb Albiol, conversant telefònicament amb la parella de Jordi Cervantes
Mariano Rajoy, amb Albiol, conversant telefònicament amb la parella de Jordi Cervantes | @MarianoRajoy
23 d'agost del 2018
Actualitzat el 26 d'agost a la 13:32h
Cristina Arias, l'espanyolista de Balsareny a qui va trucar Rajoy en suport per un presumpte intent de cremar-li la bandera espanyola que tenia penjada al seu balcó, ha estat condemnada per un delicte d'amenaces a l'esposa de l'alcalde, el republicà Isidre Viu.

Els fets es remuntaven a primers de febrer. Cristina Aria va irrompre al CAP de Balsareny on treballa l'esposa de Viu, que es pediatra, i va insultar-la greument i va amenaçar-la. El detonant va ser que la pediatra, que havia atès els fills de la seva parella pocs minuts abans, va dir-li que les properes visites les fes amb l'altre pediatra del CAP, ja que les dues famílies, la de la doctora i la del progenitor dels nens, tenien una causa pendent de judici i era millor estalviar malentesos.

La causa que tenien pendent les dues famílies era la de les coaccions que va patir la dona de l'alcalde a casa seva per part de la parella d'Arias, Jordi Cervantes, i algunes persones més la tarda posterior a l'episodi del suposat intent de crema de la seva bandera espanyola. L'abril passat el jutge va donar la raó a l'alcalde en aquest cas, i va condemnar Cervantes per coaccions.

En aquesta ocasió el jutjat ha tornat a donar la raó a la família de l'alcalde, a la seva esposa i ha condemnat Cristina Arias per un delicte d'amenaces lleus a un mes de multa a raó de 5 euros diaris, el que suma 150 euros.

Més casos pendents de Jordi Cervantes

Després de perdre la causa sobre una suposada agressió al seu fill per part d'un independentista, que el jutge va valorar com a "inversemblant" i ser condemnat per coaccions a l'alcalde, aquesta és la tercera sentència que Jordi Cervantes i Cristina Arias reben en contra.

També s'ha jutjat i està pendent de sentència la denúncia que Cervantes i Arias van presentar contra la pediatra i esposa de l'alcalde de Balsareny per, segons la seva declaració, no voler atendre els seus fills.


Cervantes també té pendent el judici per la denúncia que van interposar contra ell un grup d'excursionistes de Vilafranca del Penedès que van ser greument insultats per ell al Collbaix, amb comentaris amenaçadors i masclistes.

Finalment, queda el cas del suposat intent de crema de la bandera al balcó de casa seva, que difícilment emprendrà la via judicial, ja que no es tenen ni proves ni sospites de qui va poder ser.