L'art jove reivindica a Manresa més espais expositius

Maria Alba Riu
07 d'octubre del 2009
576_1254928554412725
576_1254928554412725 | acn/maria alba riu

Els artistes que participen al projecte "Manresa, territori contemporani". Maria Alba Riu

"Manresa, territori contemporani" és el nom del projecte que, durant el mes de novembre, convertirà la capital del Bages en un espai expositiu a través de diferents accions. El programa té com a objectiu promoure l'art jove i posar-lo a l'abast dels ciutadans. D'aquesta manera els artistes que hi participen volen donar a conèixer una feina "poc reconeguda" i reivindicar més llocs on exposar a la Catalunya Central, ha explicat Badreix Tarragó, artista i coordinador del projecte. La iniciativa s'inclou en el programa "Artwork '09", un nou programa de suport a les polítiques de promoció, producció i difusió de les arts visuals i la creació audiovisual de la demarcació de Barcelona.

El projecte, que organitza l'Ajuntament de Manresa, inclou quatre línies d'actuació amb la voluntat de promoure l'art emergent, incidir en la societat i fer-hi participar diferents col·lectius, ha destacat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Ignasi Perramon.

El programa proposa "Confluències" que són sis projectes d'art contemporani en els quals es treballarà amb diferents col·lectius com, per exemple, els malalts mentals, la gent gran o els adolescents. "Manresa, territori contemporani" també distribuirà l'obra dels artistes en diferents espais de la ciutat amb la voluntat de posar en contacte l'art amb els ciutadans.

Badreix Tarragó, coordinador del projecte, ha remarcat que es vol aconseguir que el ciutadà no hagi d'anar a una galeria per veure art. L'artista també ha aprofitat per reivindicar més espais expositius on els joves puguin mostrar la seva feina "a vegades poc reconeguda". D'aquesta manera l'art es vol fer visible en establiments de restauració, tallers d'art, galeries d'artistes i en espais comercials.

La iniciativa inclou també un espai per a la formació amb un curs que es farà el 21 de novembre a Cal Gras, a Avinyó durant el qual es donarà a conèixer els codis de bones pràctiques i s'aprofundirà en el coneixement de les eines de protecció legal dels drets d'autor i les diferents tipologies de relacions contractuals amb agents professionals del sector. El projecte també preveu l'organització d'altres esdeveniments com són tallers, xerrades o espectacles.