Tele5 posa Raúl Macià, el feixista de Balsareny, com a model d'espanyolisme

per Pere Fontanals, Manresa, 22 d'agost de 2018 a les 11:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El programa del verano de Tele5 ha entrevistat aquest dimecres al matí a Raúl Macià, l'espanyolista de Balsareny que el passat 30 de juliol va ser el màxim responsable de l'agressió feixista que van patir set persones a l'entorn de la plaça Onze de Setembre de Manresa després que s'hagués penjat una estelada.

Tele5 ha entrevistat Macià en el transcurs d'una "pastilla" del programa dedicada a "l'estiu del procés" en relació al conflicte existent entre penjar llaços o arrencar-los, o les diversos accions que s'han dut a terme a les platjes i altres punts turístics respecte de símbols grocs o banderes espanyoles.


Ometent qualsevol antecedent penal i polític de Macià, el programa l'ha entrevistat amb total naturalitat sobre els grups ciutadans que es dediquen a arrencar llaços grocs i estelades de la via pública.

La cadena privada espanyola ha obviat que Raúl Macià es troba en tercer grau penitenciari per un robatori amb arma de foc i tràfic de drogues, i l'ha situat com a model de l'espanyolisme convencional, malgrat que el jutjat ha obert diligències contra ell acusat de desordres públics, lesions i amenaces, per les agressions de Manresa del passat 31 de juliol. Aquest mateix dimarts va assaltar un balcó del Districte Sant Andreu de Barcelona per despenjar un llaç groc.

 

Participació