El canvi d'ubicació del concert dels Catarres descol·loca establiments i públic

L'Ajuntament treu la principal novetat de la Festa Major del centre de la ciutat i la situa en un punt amb difícil connexió i poca sensibilitat de gènere

Carrer Sallent, al polígon dels Dolors, de dia
Carrer Sallent, al polígon dels Dolors, de dia | GSV
21 d'agost del 2018
Actualitzat el 22 d'agost a les 9:05h
Els Catarres, el potent reclam que l'Ajuntament de Manresa va triar per donar valor al concert de la Festa Major, tocaran al carrer Sallent, al polígon dels Dolors, en comptes de la plaça Sant Domènec. La previsió d'una important afluència de públic al concert, que serà gratuït, ha portat a l'organització de l'acte a canviar-ne l'emplaçament a pocs dies que se celebri.

De totes maneres, la popularitat del grup d'Osona ja era coneguda quan es van proposar per potenciar aquest acte de la Festa Major. Aquesta segura massiva afluència de públic desaconsellava, ja d'inici, l'emplaçamanet de la plaça de Sant Domènec. Així ho van fer saber la Policia Local i Protecció Civil al govern municipal amb un informe desfavorable de l'emplaçament. Però la decisió no s'ha pres fins ara.

Això ha deixat a les paradetes i els establiments de restauració dels voltants descol·locats, ja que per l'hora del concert, les 11 de la nit, podien esperar fer caixa amb els sopars previs, i vivien una nit de molta afluència de gent.

Un altre dels fets a destacar serà l'accés al polígon dels Dolors que es troba a una distància a peu molt considerable de la major part dels barris de Manresa. Tenint en compte que els concerts dels Catarres acostumen a superar els 10.000 espectadors, l'ús de vehicle privat pot col·lapsar la zona i els aparcaments propers de la carretera de Vic i la Salle.

Tot i no anunciar-ho inicialment, l'Ajuntament posarà a servei del públic una línia d'autobusos per cobrir tan l'anada com la tornada fins al centre de ciutat. Tot i així, per la quantitat de gent que hi haurà, és difícil que arribin a cobrir tota la demanda.

La tornada a peu fins a Manresa, ja tard de matinada, no garanteix una via segura, per luminositat i distància que dissuadeixi les agressions masclistes, tal i com ha estat la voluntat del govern municipal segons ha anat repetint els darrers mesos.