Anna Giralt i Dani Trujillo, pubilla i hereu del 50è aniversari de pubillatge a Manresa

La comissió de pubillatge de l'Agrupació Cultual del Bages ha aplegat durant l'acte 36 dels 53 representants que ha tingut la ciutat en la seva història

Els nous hereu i pubilla, sisè i setè començant per l'esquerra, amb autoritats i pubilla i hereu de 2017
Els nous hereu i pubilla, sisè i setè començant per l'esquerra, amb autoritats i pubilla i hereu de 2017 | Comissió Pubillatge ACB
19 d'agost del 2018
Actualitzat el 20 d'agost a les 9:07h
Anna Giralt Torrescasana, de 18 anys, i Dani Trujillo Cañellas, de 20, són els nous pubilla i hereu de Manresa en el 50è aniversari de la proclamació de la primera pubilla, l'any 1968. Giralt i Trujillo substitueixen en la representació del pubillatge manresà a Xènia Peirón i Adrià Herrero, que han portat la banda i la faixa durant el darrer any. Anna Giralt havia estat presentada per l'Associació Sardanista Dintre el Bosc, i Dani Trujillo pel Casal Cultural Dansaires Manresans. En total hi ha hagut quatre candidates a pubilla i dos candidats a hereu.

La proclamació ha tingut lloc aquest diumenge en una plaça Sant Domènec plena de públic i amb més de vuitanta pubilles, hereus i altres representants arribats de tot el país. La pubilla i l'hereu dels gegants han entrat a plaça amb la banda i la faixa que han lliurat als nous representants.
 

Foto de grup de les pubilles i hereus presents en l'acte que ha tingut Manresa. Foto: Comissió Pubillatge ACB


Després de la crida pública feta per la Comissió de Pubillatge de l'Agrupació Cultural del Bages, l'acte ha comptat amb 36 dels 53 representants, entre pubilles i hereus, que ha tingut la capital del Bages en tota la seva història. Manresa va proclamar la seva primera pubilla l'any 1968, i la tradició va continuar fins a 1977, any en que es va interrompre. Quinze anys després, el 1992, l'Agrupació Cultural del Bages va recuperar la tradició fins a dia d'avui.