MBici proposa descobrir la Central Hidroelèctrica i el Mas de les Marcetes en bicicleta

Amb motiu de la Festa Major, els propers dimarts i dijous a partir de les 5 de la tarda

Redacció
19 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:02h
En el marc de les Visites a la Manresa Desconeguda, que organitza l'Ajuntament de Manresa, enguany es podran visitar espais d'interès històric de l'Anella Verda de Manresa i que habitualment estan tancats al públic. Tenint en compte que són punts d'interès situats als rodals de la ciutat, MBICI organitza el guiatge i l'assitència als participants que vulguin anar-hi en bicicleta des de la plaça de Sant Domènec.

El dimarts 21 d'agost es podrà veure per dins la Central hidrolèctrica de les Marcetes, construïda al 1906 i que encara avui genera electricitat. Es podrà veure com funciona una central que havia estat un dels principals proveïments d'energia de la ciutat de Manresa aprofitant la força del riu Llobregat just abans d'arribar al Pont de Vilomara. El recorregut és de 13 Km entre l'anada i la tornada, amb desnivell acumulat de 340 m.

El dijous 23 d'agost es podrà entrar al santuari de la Salut de Viladordis i el Mas de les Marcetes. En aquest cas, es visitarà un dels llocs on es troben restes del poblament més antic del terme, a l'església romànica i als espais productius del mas d'origen medieval. Els participants podran portar berenar. Aprofitarem les taules dels bosc de les Marcetes per reposar forces. El recorregut és de 10 Km entre l'anada i la tornada, amb desnivell acumulat de 300 m.

Una de les maneres per accedir a aquestes dues visites és en bicicleta. Per fer-ho, cal enviar un e-mail a [email protected]. Per a més informació, es pot trucar al 629321760. Qui necessiti bicicleta ha d'indicar el nom de les persones que els fa falta, el número de telèfon i l'alçada aproximada. El préstec de bicicletes també és gratuït.

La sortides són des de la plaça de Sant Domènec a les cinc de la tarda. Les dues sortides estan indicades per a persones ja acostumades a anar en bicicleta. S'aconsella portar calçat còmode, aigua i protecció per la calor. Es tornarà al vespre.

També es pot accedir a aquestes visites a través d'altres mitjans. Per fer-ho cal adreçar-se a l'Oficina de Turisme de Manresa. Aquestes activitats formen part del programa de la Festa Major de Manresa i estan organitzades per l'Ajuntament de Manresa.