Un Correaigua d'aniversari obre la Festa Major de Manresa

La trentena edició de la cercavila aquàtica ha recorregut el barri antic

Aquest dissabte han començat els actes de Festa MajoR
Aquest dissabte han començat els actes de Festa MajoR | Àlex Gómez Ribera
18 d'agost del 2018
Actualitzat el 20 d'agost a les 0:19h
L'aigua ha donat el toc d'inici a la Festa Major de Manresa, ho ha fet a través del Correaigua que, enguany, celebra els seus 30 anys d'existència.

La cercavila aquàtica s'ha fet aquest dissabte a la tarda i ha tingut  la intervenció prèvia del personatge del Picapoll, referent de la Festa Major Infantil, tot seguit les mànegues han començat a ruixar els participants que s'esperaven a la plaça Europa. El Correaigua ha anat avançant pels carrers i places del barri antic, al llarg del recorregut diferents mànegues anaven mullant a tots els que passaven, en alguns casos amb l'aigua tintada de diferents colors. Un cop s'arribava la plaça Major era obligatori passar per la pluja de confeti, farina i per la bassa d'aigua i fang, després de travessar la plaça de l'Ajuntament, el Correaigua s'ha acabat allà on havia començat, a la plaça Europa, amb més aigua i un final de festa amb escuma. L'acte ha estat organitzat, com és habitual, per l'entitat Xàldiga.

La regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas, ha valorat positivament el Correaigua, un acte que considera que basteix ponts generacionals entre grans i petits, i que ha relacionat amb els ponts que són la imatge i el concepte principal de la capitalitat de la cultura catalana que, aquest any, ostenta la ciutat de Manresa. Finalment ha volgut donar importància al trentè aniversari del Correaigua i, també, als 18 anys del personatge del Picapoll.

El Correaigua ha donat el toc d'inici al primer cap de setmana de la Festa Major de Manresa, un primer dia que s'ha previst que es complementi amb un tastet de la 10a trobada de bateries, la caminada nocturna “La Nit dels Marxants” i la visita guiada “Manresa, Cor de Catalunya”

Per demà diumenge es previst que es celebrin més aniversaris de Festa Major, els 50 anys del Pubillatge a Manresa i els 15 anys de la Moscada Infantil.