El CDR exigeix al govern de Manresa que retiri la bandera espanyola de l'Ajuntament

Els activistes demanen que ho faci, com a mínim, durant la Festa Major i no descarta accions de pressió si no li fan cas

Els membres del CDR després de la roda de premsa
Els membres del CDR després de la roda de premsa | Pere Fontanals
17 d'agost del 2018
Actualitzat a les 21:51h
El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Manresa "exigeix" al govern de l'Ajuntament de Manresa que tregui la bandera espanyola del pal de la façana de l'Ajuntament. I ho "exigeix" perquè entén que l'independentisme té una presència "molt majoritària" a l'Ajuntament, amb 18 de 25 regidors, i "perquè els manresans van deixar clar que volen la independència de Catalunya el pasat 1-O".

Els membres del CDR han fet una roda de premsa aquest divendres a la tarda per avisar que "l'únic camí per a la independència és la desobediència", que fa que entenguin que el govern de la ciutat "té un mandat clar" dels veïns i veïnes.

El CDR ha recordat que la bandera espanyola va estar més de 80 dies fora de la façana després que durant l'Aturada de País del 3-O, dos regidors de la CUP -Jordi Masdeu i Jordi Garcés- la van despenjar amb la complicitat dels dos partits de govern, CDC i ERC. Després, però, l'amenaça d'inhabilitació la va fet tornar a la presidència del consistori.

Ara, aquesta amenaça no li val al CDR perquè entén que "sense desobediència no hi ha independència", i per això avisen que si no es treu la bandera espanyola de la façana, com a mínim, duran la Festa Major, no descarten altres accions si no li fan cas.