L'Estany programa el mil·lenari d'Abat Oliba en el marc de l'Stagnum.18

L'espectacle tindrà lloc dissabte al vespre

Redacció
16 d'agost del 2018
Actualitzat a les 9:51h
L'Estany celebrarà el proper esdeveniment artístic dissabte vinent, 18 d'agost, a partir de 3/4 de 10 del vespre, al claustre del monestir de Santa Maria de l'Estany. Es tracta de Camins, una creació al voltant de la figura del Bisbe Abat Oliba, un diàleg entre música medieval i art contemporani, inscrit radicalment en el territori a través del Camí Oliba. 

Aquest esdeveniment està organitzat per l'Associació Rutes del Romànic, que treballa amb un projecte artístic a quatre poblacions catalanes per commemorar el mil·lenari del nomenament d'Oliba com a bisbe de Vic. L'Associació Rutes del Romànic és un col·lectiu integrat pels municipis de Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i els Consells Comarcals del Bages, Moianès, Osona i Ripollès. Es compta amb la col·laboració de les Diputacions de Barcelona i Girona, així com del Bisbat de Vic. 

A 3/4 de 10 del vespre es farà la presentació de l'esdeveniment i tastet de productes locals del territori, i a les 10 començarà l'espectacle. La creació i direcció de l'esdeveniment anirà a càrrec d'Antoni Madueño i estarà produïda per Temps de Joglars. David Cid, de l'Estany, l'acompanyarà en la tasca de direcció. El públic podrà gaudir d'uns vídeos creats especialment per a l'ocasió, així com de música d'origen medieval que complementarà l'audiovisual. Aquesta actuació s'inclou també dins del Festival Stagnum.18

En relació a aquest cap de setmana, l'Ajuntament de l'Estany preveu una visita guiada que s'ofereix amb un preu promocional. Tindrà lloc diumenge a les 10 del matí partint del Centre de visitants. Preu: 2 € per persona, menors de 17 anys gratuït.