Els Tirallongues descarreguen la seva segona actuació històrica a Vilafranca

4 de 8 dels Tirallongues a Vilafranca
4 de 8 dels Tirallongues a Vilafranca | Tirallongues
Redacció
14 d'agost del 2018
Actualitzat a les 6:11h
La Colla Castellera Tirallongues de Manresa va fer el passat dissabte la segona millor actuació de la seva història a Vilafranca, a la Diada de Cal Figarot, juntament amb els Castellers de Vilafranca i els Castellers de la Vila de Gràcia.

Els manresans van començar la diada amb el 4 de 8, el cinquè de la colla aquesta temporada, un castell sòlid que en cap moment va mostrar nervis ni debilitat. A la segona ronda els de la camisa ratllada van descarregar sense problemes un 5 de 7 amb agulla, molt aplaudit pel públic ja que és una construcció poc vista a les places. A la tercera ronda van tornar a descarregar una torre de 7, dos mesos després de l'última que havien descarregat, sense massa complicacions. Els manresans van acomiadar la diada amb dos magnífics pilars de 5 simultanis.

Per la seva banda els Castellers de Vilafranca van fer en primera ronda un intent de 3 de 9 amb folre, que just abans d'entrar l'enxaneta la construcció va fer llenya. En segona ronda van descarregar una magnífica torre de 9 amb folre i manilles, un castell de gama extra, i en tercera ronda van descarregar un 3 de 8. Els Verds van acabar la seva actuació amb un pilar de 6 en ronda de pilars, i amb 6 pilars de 4 simultanis. Els Castellers de la Vila de Gràcia van descarregar la clàssica de 8 sense massa problemes, descarregant la torre de 7 en primera ronda, el 3 de 8 en segona ronda i el 4 de 8 en tercera ronda, acabant l'actuació amb un vano de 5, un pilar de 5 flanquejat per dos pilars de 4.

Els Tirallongues tornen de Vilafranca molt satisfets i amb molta energia per encarar la propera actuació, la diada de la Festa Major de Manresa, sens dubte una de les millors diades del calendari dels Tirallongues, on cada any hi acostumen a fer grans actuacions. Serà el diumenge 26 d'agost a les 12 del migdia a la Plana de l'Om i hi actuaran amb els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Terrassa.