La CGT denuncia una fruiteria de Sallent per acomiadar una embarassada

Els responsables de l'establiment, que pertany a una cadena de comerços, asseguren que la dona portava 38 dies de baixa i que "en cap cas" no els va explicar el seu estat

Jutjats de Manresa
Jutjats de Manresa | Mar Martí
09 d'agost del 2018
Actualitzat a les 9:43h
La CGT ha presentat una denúncia davant el Jutjat Social de Manresa en nom d'una treballadora que assegura que la han acomiadat de la feina per estar embarassada. La dona treballava en una fruiteria de Sallent que pertany a una cadena que té més de vint establiments al país.

La denunciant, que va ser acomiadada l'1 de gener, assegura que la cadena la va fer fora després que els comuniqués que estava embarassada. Des del sindicat apunten que "la cadena està en procés de fusió, i els interessa tenir una plantilla sense aquest tipus de casos".

Per la seva part, el coordinador de la cadena que porta els establiments de la Catalunya Central, ha assegurat a NacióManresa que "en cap cas" la treballadora no els va explicar el seu estat. Segons l'empresa, la treballadora portava 38 dies de baixa convencional i encara estava en període de prova.

"La treballadora havia entrat el mes de febrer, i durant aquests últims 38 dies anava enllaçant baixes de setmana en setmana -expliquen- i, ara, amb l'arribada de les vacances, a nosaltres se'ns complica molt la coortinació de torns de treball", ha explicat el coordinador. Cal tenir en compte que el període de prova en establiments d'alimentació pot arribar a ser d'1 any.

Segons continua, "amb més de vint establiments on la majoria de treballadors són dones, pots entendre que els embarassos de les treballadores és un tema que tenim assumit", ha conclòs.