Tornen les queixes per la no aplicació de descomptes a l'autopista

Una usuària diu que li han cobrat el preu total del peatge en 7 de les 11 vegades que hi va passar dijous

09 d'agost del 2018
Actualitzat a les 8:09h
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa.
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa. | Pere Fontanals
Després de mesos sense que ningú no es queixes públicament de l'aplicació dels descomptes a l'Autopista Terrassa-Manresa, una usuària de Sallent ha mostrat a NacióManresa la factura del mes de juliol on es veu, entre d'altres conceptes, que en 7 de les 11 vegades que va passar pel peatge en les hores de descompte, Autema no el va aplicar.

La factura assenyala que la usuària va passar pel peatge troncal de l'autopista a Castellbell i el Vilar, entre les 7 i les 8 del matí, però mentre que en quatre ocasions li computa el preu amb el descompte aplicat (2,16 euros), en la resta li carrega 4,31 euros, el preu sencer del peatge.

La usuària ha assegurat a NacióManresa que en els darrers mesos no s'havia trobat en aquestes situacións, "potser passava en un trajecte, i per 2 euros no em queixava". En la factura de juliol, però, serien més de 15 euros el càrrec que ha rebut de més.

Autema no ha respost, hores d'ara, la reclamació que la denunciant ha fet via postal. En resposta a NacióManresa l'explotadora de la concessió s'ha limitat a indicar el mecanisme per fer una reclamació, amb un esquemàtic correu electrònic.

Cal recordar que a partir de l'1 de gener de 2019, el sistema de peatges de l'autopista canviarà i els preus pujaran significativament per als usuaris que no utilitzin un sistema tipus Teletac. El "peatge a l'ombra" que actualment paga la Generalitat sobre tots els trajectes de l'autopista, només el cobrirà en aquells usuaris que facin servir aquest tipus de pagament.

Aquest descompte automàtic actual és d'uns 3 euros més en els dies laborables. O sigui que a partir d'aquesta data, el sistema de reconeixement de vehicles de l'autopista haurà de reconèixer no només els descomptes actuals sobre les franjes horàries, sinó també els descomptes generals, amb un gruix més important de trajectes.