Infància

Creu Roja atén cinquanta menors en situació de vulnerabilitat durant l'estiu

Les activitats, tot i ser lúdiques, estan pensades per adquirir habilitats bàsiques que molts dels infants i adolescents no tenen adquirides

per Redacció, 6 d'agost de 2018 a les 08:47 |
Taller de pintura en les activitats d'estiu de la Creu Roja | Creu Roja
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des del passat 25 de juny el centre obert Casal-Ot i el projecte JNA estan realitzant activitats d'estiu.

El centre obert Casal-Ot, amb conveni amb l'Ajuntament de Manresa i la Generalitat de Catalunya, és el centre obert del Barri Antic que atén infants que estan derivats per serveis socials de l'Ajuntament de Manresa d'entre 3 i 12 anys. I JNA (Joves Nucli Antic), també en conveni amb l'Ajuntament de Manresa, és el projecte d'adolescents en situació de risc del Nucli Antic de Manresa joves d'entre 12 i 16 anys.


En aquest període de temps s'ha atès a Casal-Ot a un total de 26 infants diferents amb un percentatge d'assistència molt elevat: un 98% al juny i un 97% al juliol. A JNA, el grup està format per 30 joves diaris, al llarg de les activitats d'estiu, s'ha atès prop de 50 adolescents diferents, amb un percentatge del 95% d'assistència.

Les activitats que l'equip educatiu ha proposat aquest any tenen un caràcter variat, però seguint la línia pedagògica que marquen els projecte. S'estan realitzant activitats de lleure i oci per garantir als infants i adolescents que puguin gaudir d'experiències positives tal i com faria qualsevol família en períodes de vacances escolars. Però, el contingut de moltes d'aquestes activitats s'ha centrat en millorar habilitats bàsiques que molts dels infants i adolescents atesos no tenen adquirides.

Destacar l'activitat de suport a l'escolaritat, tant per garantir que els infants i adolescents tenen un espai adequat on realitzar els deures d'estiu i poden rebre el suport del voluntariat, amb ordinadors, etc. i poder tornar a l'escola amb igualtat de condicions que els companys de classe; com per aconseguir adquirir els nivells bàsics per aprovar les recuperacions de setembre en el cas dels adolescents que ja van a l'institut.

Altres tasques que ha realitzat l'equip educatiu és realitzar els acompanyaments a diversos infants que tenien beques per anar a colònies de la Generalitat de Catalunya a diversos punts de Catalunya per tal de garantir que puguin accedir a aquestes colònies normalitzades.


Els dos serveis estaran oberts tot l'estiu també una oferta educativa i lúdica amb activitats variades. El fet de no tancar és per donar resposta al mes d'agost i primer quinzena de setembre, quan els infants tenen menys activitats a realitzar. 

Com ja es fa al llarg de tot l'any amb els berenars, a l'estiu es fan esmorzars variats i saludables i nutritius per tal de garantir un àpat se qualitat al dia i que els infants puguin començar el dia amb energia necessària.

En la línia també de l'alimentació infantil, un any més, des de Creu Roja en conveni amb l'Ajuntament de Manresa i per tal de garantir que les famílies més vulnerables que durant l'any reben beques menjador puguin cobrir la despesa dels dinars, s'han repartit targetes prepagament per l'alimentació infantil. 

Aquest programa consisteix en repartir targetes precarregades per tal que les famílies puguin fer compres d'alimentació a comerços normalitzats. La compra de cada targeta és analitzada per les nutricionistes i, si convé corregir alguna cosa, es fa retorn a la família. Per altra banda, es pot revisar també que no hagin fet compres de productes que no siguin alimentaris.

A través d'aquest programa s'estan atenen en aquest programa un total de 493 infants.

 

Participació