L'Antic es posiciona a favor de la progressiva peatonalització del Centre Històric

La plataforma del Barri Antic obre el debat i posa com a exemple el Born i el Passeig "que no volen tornar a tenir cotxes"

Una persiana pintada al Barri Antic de Manresa
Una persiana pintada al Barri Antic de Manresa | Sílvia Rius
03 d'agost del 2018
Actualitzat el 06 d'agost a les 8:11h
L'Antic, la plataforma d'usuaris del Barri Antic de Manresa ha tornat a obrir el debat de la mobilitat al Centre Històric de Manresa després de la marxa enrere del govern municipal a l'ampliació de la zona de foto-multes al carrer Sobrerroca per la pressió dels botiguers de l'Associació de comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants.

L'Antic, però, fa una aposta decidida per la peatonalització, i en un apunt de debat que ha obert al Facebook, asseguren que "un Centre Històric peatonal és un benefici pel global de la societat: comerciants, veïnat i visitants". Entre els diversos motius d'aquesta aposta, la plataforma considera que "les famílies compren i passegen" sense haver de patir, "els carrers es conserven millor", "l'espai és més amable", o també suposa "menys contaminació".

L'apunt de l'Antic també posa com a exemple centres històrics peatonals d'altres ciutats, o fins i tot àrees de Manresa com el Born i el primer tram del Passeig "que no volen tornar a tenir cotxes". També entren en el tema de les foto-multes i posen com a exemple Girona, on "els cotxes que no són de residents, tenen llicència per entrar al Centre Històric tres vegades al trimestre".

La plataforma també apunta que al Centre Històric hi ha més de 600 places en rotació entre els aparcaments de Via Sant Ignasi, Quatre Cantons, la Seu i Puigmercadal, però tot i així també es mostren crítics amb el preu de l'aparcament a la zona blava, en comparació amb altres ciutats similars.

L'apunt del Facebook està obert per a què tothom pugui dir-hi la seva.