Serveis Socials assigna un pis d'emergència a la família amb quatre fills que havia dormit en una furgoneta

Malgrat que feia més d'un any que el propietari no els havia renovat el contracte, l'Ajuntament no els podia incloure en la Mesa d'Emergència Social fins que no tinguessin ordre de desnonament

La família davant de la que havia estat casa seva, i la furgoneta
La família davant de la que havia estat casa seva, i la furgoneta | Pere Fontanals
03 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:52h
El matrimoni amb quatre fills que la nit de dimecres van dormir en la seva furgoneta aparcada a Manresa entrarà aquest mateix divendres en un pis d'emergència habitacional i s'hi estarà fins que la Mesa d'Emergència Social no els trobi un pis de lloguer social, d'aquí a uns mesos.

El matrimoni i els fills, que vivien en un pis de la carretera de Vic, 89, van ser desnonats el passat dimarts 31 de juliol. El juny de 2017, la Cambra de la Propietat, que és qui gestionava el lloguer, els va comunicar que el propietari no estava interessat en renovar-los el contracte. La família, assegura que fins aquell moment havien pagat puntualment totes les quotes, de 230 euros mensuals.

Tot i la no renovació del contracte, la família es va mantenir en el pis durant un any "pagant el lloguer, igualment", fins que fa quatre mesos van deixar de fer-ho, quan, segons expliquen, des de la cambra els van avisar que havien cursat una ordre de desnonament. Aquesta ordre va arribar a la família el mes de juny i es va fer efectiva el 31 de juliol.

Aquella primera nit la família van dormir a casa d'un familiar, però no s'hi van poder quedar a l'endemà perquè la família d'acollida també són sis membres i tenen un menor amb discapacitat. Els sis integrants van dormir en una furgoneta, vella, però gran, de la seva possessió, però a la nit següent no podien fer-ho perquè la van omplir amb les pertinences que van treure del pis.

La família només té com a font d'ingressos una ajuda social que cobra la mare.

L'Ajuntament els allotja en un pis d'emergència social

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa estaven al corrent de la situació de la família des de 2017, quan els van comunicar que no els renovaven el contracte de lloguer. "Se'ls va fer un itinerari des de Serveis Socials, però no els podíem incloure en la Mesa d'Emergència Social fins que no tinguessin una ordre de desnonament", expliquen des de la regidoria.

"Ja en el primer moment, el juny de 2017, li vam dir que tenia temps per buscar un habitatge provisional mentre se n'hi assignava un de la Mesa", però sigui com sigui, s'ha arribat a aquest mes d'agost amb la família al carrer sense lloc on anar.

Aquest divendres al matí la família afectada s'ha reunit amb els serveis socials de l'Ajuntament, els quals els han situat en un dels pisos, "l'últim que ens queda", dels que Manresa té per atendre una emergència habitacional.

Els pisos d'emergència habitacional són els pisos que l'Ajuntament té destinats a estances provisionals de famílies que han perdut l'habitatge per esfondraments, incendis o sinistres que els impedeixen tornar-hi.