Navarcles apostarà per una Festa Major més festiva i propera

Redacció
03 d'agost del 2018
Actualitzat a les 9:51h
Navarcles tornarà a viure la seva festa major a partir de la propera setmana
Navarcles tornarà a viure la seva festa major a partir de la propera setmana | Àlex Gómez Ribera
Navarcles ja ho té tot enllestit per a celebrar la Festa Major del poble. Del 9 al 15 d'agost, els carrers s'ompliran de música, gastronomia i activitats per a totes les edats en un programa que consolida la continuïtat dels actes que ja funcionen, donant-los un punt més festiu, i aposta per algunes novetats.

L'objectiu d'aquesta festa és el d'arribar "al màxim de navarclins possible", assegura el regidor de Cultura, Eduard Blanco. El programa d'aquest any, doncs, "està enfocat a arribar a tot el poble i que tothom se'l faci seu", afegeix. Així, explica Blanco, aquesta edició s'ha centrat encara més en escoltar les propostes dels diferents col·lectius per a trobar la fórmula justa.

La gastronomia, la música i els espectacles seran els plats forts de la Festa Major. Com a novetats, destaquen el Frikibingo Infantil, que serà diumenge 12, i l'espectacle de cloenda, dimecres 15, amb "Marabunta", un show de clown amb música en directe que es farà al Parc Marcel·lí Monrós després del Castell de Focs.

Abans, però, per anar escalfant motors, els organitzadors han volgut fer partícips als veïns. S'han col·locat fins a quatre portes pintades en quatre punts del municipi (la Planota, les Piscines, l'Ajuntament i el Llac) perquè els qui ho vulguin es facin una foto amb l'etiqueta #FMNavarcles. La millor fotografia que es publiqui a les xarxes socials amb aquest enllaç s'emporarà una sorpresa que s'anunciarà al final de la festa.

El tret de sortida serà dijous 9 d'agost, amb la Festa Holly al Pla de Cal Tàpies. Pel que fa a les activitats adreçades als joves, també destaca l'Improvisa't, el plat fort. En grups de 4 a 6 persones, els participants hauran de superar les proves més boges durant la competició nocturna. Serà divendres 10 a les 22h a la Plaça de la Vila. El Cercatasques de dissabte omplirà el municipi de barres de bar que s'aniran trobant seguint el ritme de la música. La festa acabarà al Parc de la Planota amb el concert de Tapeo Sound System, un grup de versions de tots els estils i èpoques.

Pel que fa als actes gastronòmics, destaquen el concurs de paelles de dissabte, que un any més buscarà quin grup cuina l'arròs més bo, i els Xoricitos, l'acte més multitudinari de la festa. Tapes i música en directe de la mà del grup de sevillanes "Zambra", el pati de l'Escola Verda agruparà al voltant d'un miler de navarclins. El Vi Croquet es consolida i arriba a la 5a edició el dimarts de Festa Major, després del concert de Pep i M. José Quartet, però que comptarà amb una sorpresa en directe per a tots els participants.

Els nens tindran el seu dia el diumenge 12, amb activitats que duraran tot el dia i es centralitzarà al Parc Marcel·lí Monrós. La Fira Nen convertirà als participants en exploradors i turistes que visitaran diferents països, des d'Itàlia fins a la Xina. I, al acabar, s'estrenarà el Frikibingo Infantil, per tancar una diada familiar i festiva al ritme de cançons i balls. I seguidament, hi haurà el Frikibingo d'adults, que enguany canvia d'ubicació i es fa al parc de darrera l'Ajuntament. 

La festa compta amb moltes més activitats com la 2a cursa de 5 milles nocturnes, la Nit de blanc, espectacles infantils, música a la fresca i balls de Festa Major. També hi haurà la tradicional ballada de gegants, el vermut de Festa Major, escacs, pesca i un partit de futbol entre Navarcles i el CE Sallent, entre molts altres.

Programa de la Festa Major de Navarcles