Torra es reuneix amb víctimes de violència feixista al Bages

El president de la Generalitat s'hi ha citat en un cafè de Sant Joan de Vilatorrada després de la visita als set presos polítics que són a Lledoners

Quim Torra, aquest dijous a Sant Joan de Vilatorrada amb un dels agredits al Bages
Quim Torra, aquest dijous a Sant Joan de Vilatorrada amb un dels agredits al Bages | NacióDigital
02 d'agost del 2018
Actualitzat el 03 d'agost a les 12:25h
El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha reunit aquest dijous amb nou víctimes de violència feixista al Bages. Ho ha fet aprofitant la visita que ha fet a la presó de Lledoners, on s'ha citat amb Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La cita s'ha produit en un cafè de Sant Joan de Vilatorrada, segons les fonts consultades per NacióManresa, i s'ha allargat durant una hora. Entre els assistents a la trobada també hi eren l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, i el degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié.

En concret, Torra s'ha vist amb les set persones que van ser agredides a Manresa després de penjar una estelada, amb un ciutadà que va ser atacat -precisament- a Lledoners en la rebuda als presos polítics que venien de presons madrilenyes, i una persona que va patir violència d'extrema dreta a Santa Maria d'Oló.
 
Torra ha escoltat com alguns dels assistents han demanat més "compromís" dels Mossos per combatre la violència. En aquest sentit, s'han queixat de la "impunitat" amb la qual actuen els grups feixistes al carrer. El president s'ha interessat cas per cas.

178 atacs en un trimestre

Catalunya ha viscut, durant el darrer trimestre, 178 atacs d'arrel feixista i contra la ideologia política. Així ho ha anunciat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en una roda de premsa específica per parlar dels incidents que s'han produït en els últims mesos sobre vulneracions de drets vinculats al procés sobiranista.

Després de les situacions detectades a Verges, Manresa o Berga, per exemple, Buch s'ha mostrat contundent a l'hora d'assegurar que s'està aplicant un pla de xoc específic per acabar amb aquests incidents. També ha afirmat que s'acabarà amb qualsevol sensació "d'impunitat" perquè és, ha dit, una "línia vermella".

"No hi ha un moviment concret, sinó persones concretes", ha especificat. En aquest sentit, ha indicat que les dades fan referència a tots els casos, ja siguin provocats o denunciats per espanyolistes o independentistes, però que, en qualsevol cas, la majoria són de "GDR locals" i no es vinculen a un "moviment d'ultradreta organitzat". No obstant això, ha assegurat que és una situació que "preocupa" el Departament d'Interior perquè "ningú té la impunitat de poder agredir, perseguir, insultar i no respectar el dret a defensar la ideologia política".