L'Humus Mediterrania tornarà a sortir al carrer portant les propostes de ball a la plaça Europa

Aquip organitzador de l'Humus Mediterrània
Aquip organitzador de l'Humus Mediterrània | FMediterrània
Redacció
31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:02h
L'Humus Mediterrani és la secció off de la Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l'arrel tradicional. Iniciativa de D'Arrel, programarà set concerts entre divendres 5 i dissabte 6 d'octubre. Tal com va fer l'any passat, l'Humus portarà la seva programació de concert-ball de divendres a la plaça Europa, obrint la programació a l'espai públic i guanyant en espai físic per als balladors que hi assisteixin. La resta de concerts, les quatre propostes de dissabte, es continuaran fent com l'any passat a l'Espai Òmnium (al carrer Sobrerroca 38), local d'Òmnium Cultural a Manresa.

L'Humus Mediterrania és una iniciativa que complementa l'oferta oficial de la Fira amb una selecció de grups de l'escena folk catalana. La programació de l'Humus Mediterrani vol donar a conèixer joves grups emergents, així com les persones o col·lectius que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i els alumnes de les escoles de música d'arrel tradicional dels Països Catalans, en el marc ideal que suposa la Fira Mediterrània.

L'equip que organitza l'Humus destaca la qualitat de les propostes presentades i seleccionades i la diversitat en estils, instruments i registres. Al llarg d'aquests sis anys, l'Humus Mediterrani haurà ofert 47 concerts d'artistes diferents. D'Arrel ofereix des del 2012 una programació estable de música d'arrel i folk a la capital del Bages.
 
Cal destacar també la participació de músics manresans o bagencs en tres dels grups participants. En concret a La Coixinera, Tàntals i Electrogralla.

Tots els concerts són gratuïts, i organitzats per D'Arrel, l'equip de programació de música folk de Favets i Tremendos S.L.