S'obre el període per sol·licitar microcrèdits per a la rehabilitació d'habitatges buits al Centre Històric

Els microcrèdits seran d'un import màxim de 6.000 euros, sense interès

Redacció
31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:49h
Des del 26 de juliol i fins al 31 de desembre de 2018 ja es poden sol·licitar microcrèdits per a l'arranjament d'habitatges buits al Centre Històric. Aquesta iniciativa forma part del Pla Local d'Habitatge de Manresa per al període 2017-2022 que preveu, entre els seus objectius generals, fomentar la rehabilitació i condicionament d'habitatges privats, amb el doble objectiu de millorar les condicions d'habitabilitat del parc d'habitatges envellit i disposar de més habitatges de lloguer.

Els crèdits seran d'un màxim de 6.000 euros (IVA exclòs), sense interès, i a retornar en quotes mensuals en un termini màxim de 3 anys. Les obres tindran un termini d'execució de 4 mesos i estan adreçades a aconseguir les condicions mínimes d'habitabilitat. L'àmbit d'actuació serà el Centre Històric i els beneficiaris les persones físiques o jurídiques, quedant exclosos els grans tenidors.

Les obres susceptibles de ser finançades són: la dotació dels elements mínims de cuina (aigüera, cocció, extradició de fums); de la cambra higiènica (rentamans, inodor, plat de dutxa, ventilació); l'accessibilitat interior; instal·lació elèctrica mínima, instal·lació d'aigua calenta; instal·lació per a la rentadora; instal·lació de portes; mesures d'eficiència energètica; treballs per evitar problemes de salubritat, entre d'altres actuacions prioritàries per assegurar les condicions mínimes d'habitabilitat.

Les persones interessades poden presentar la sol·licitud a l'Oficina Municipal d'Habitatge (c/ Amigant, 5 – horari: de dilluns a divendres de 9.30 a 14.00h), o a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Manresa a l'adreça: www.manresa.cat/subvencions.

Als efectes d'atorgament dels microcrèdits es tindrà en compte l'ordre de presentació de les sol·licituds. Més informació a l'Oficina Municipal d'Habitatge (93 878 23 82).