Valentí Junyent encapçalarà la candidatura Junts per Catalunya de Manresa

A l'assemblea d'elecció del candidat hi va assistir David Bonvehí, nou president del Partit Demòcrata

Valentí Junyent encapçalarà la llista de Junts per Catalunya a Manresa
Valentí Junyent encapçalarà la llista de Junts per Catalunya a Manresa | PDeCAT
Redacció
31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:57h
Valentí Junyent Torras surt escollit en primàries internes com a cap de llista del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Manresa pels comicis municipals del maig del 2019, presentant-se sota la marca de Junts per Catalunya. 

Recordem que Junyent és llicenciat en Geografia i Història per la UAB i ha cursat els màsters de Direcció i Gestió Esportiva a l'INEF i el d'Intel·ligència Emocional a les Organitzacions, per la UB. Pel que fa a la seva trajectòria professional, cal destacar la seva estada pel Bàsquet Manresa, tant de gerent, com de president executiu i finalment, director general. Ha estat professor del màster de gestió esportiva de la Universitat Ramon Llull. També va ser director general del Lleida Bàsquet SAD i, més endavant, director esportiu i d'arbitratge de l'ACB. Té un llarg recorregut en experiència esportiva, tant professional com no professional, presidint, per exemple, equips del Bàsquet Manresa Joviat o bé del Club Bàsquet Unió Manresana. 

En la seva vida política, va ser alcalde del 2011 al 2015, en un primer mandat, i va ser reelegit el 2015. Va ser president del Consorci Localret del 2011 al 2015 i actualment és diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient a a Diputació de Barcelona. 

L'assemblea va estar conduïda pel seu president local, en Josep M. Fius, i va comptar amb la presència i la intervenció de la presidenta comarcal, Ivet Castaño. Els associats i associades assistents van ratificar la seva candidatura per unanimitat. La cloenda va anar a càrrec d'en David Bonvehí, president del Partit Demòcrata. 
Junyent va desgranar les polítiques impulsades pel seu equip de govern aquests darrers tres anys de mandat, dividides en diferents àmbits (polítiques socials, mobilitat i territori, promoció econòmica, habitatge...). Va explicar que cal donar un nou impuls a Manresa, una ciutat amb prou actius per fer-la encara més atractiva, un projecte pensat per tots els manresans i manresanes. Junyent també va destacar el seu compromís i el del seu equip amb l'independentisme, demostrat en nombroses ocasions. 

Al seu torn, Bonvehí va posar de relleu la importància del món municipal, de tots els alcaldes i regidors del territori, que són el pal del paller de l'engranatge polític del país. Va manifestar la seva satisfacció en què es presentés Junyent per tornar a optar a l'alcaldia de Manresa, "donant suport a tots els nostres alcaldes que són un referent independentista, amb un lideratge indiscutible, i amb un projecte de ciutat que ja hem vist que funciona". Va explicar, però, que la formació tindrà una mirada ample i transversal en tots aquells municipis on no hi hagi un lideratge consolidat, eixamplant així la base de cara les eleccions municipals de l'any vinent.