Els Dynamics de la UPC Manresa presenten el seu monoplaça DYN-03

L'equip, format per més de 30 estudiants, va presentar el vehicle el passat 20 de juliol, al Centre Tecnològic de Manresa (CTM)

Presentació del monoplaça DYN-03 al CTM
Presentació del monoplaça DYN-03 al CTM | UPC
Redacció
31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 9:33h
L'equip Dynamics, format per més de 30 estudiants dels diferents graus d'enginyeria de l'UPC Manresa van presentar el seu monoplaça DYN-03 i els resultats finals de la Formula Student Netherlands en la qual han participat, el passat 20 de juliol, al Centre Tecnològic de Manresa (CTM).

Són un equip de tercer any format per estudiants d'enginyeria de l'UPC de Manresa units per una passió i un projecte comú. L'equip està organitzat en diferents departaments formats per estudiants de les diferents especialitats que ofereix l'UPC de Manresa. El treball en equip permet enfocar l'aportació de cadascun en funció de la seva especialitat i també ampliar els coneixements adquirits durant la carrera, així com la motivació i la implicació individual en el projecte. A part d'això procuren que tots els membres formin part de tant un departament tècnic com un de gestió, això fa que l'experiència dins l'equip sigui el més enriquidora possible per als membres.

El grup d'estudiants just acaba de tornar de la seva primera competició d'aquesta temporada. Aquest any no només es presenten a la competició del Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, en el marc de la Formula Student Spain, a finals del mes d'agost, sinó que també han participat a la Formula Student Netherlands, disputat la segona setmana de juliol a la catedral de la velocitat, el Circuit TT Assen, d'on van tornar amb molt bons resultats:

- 3r lloc en el Business Plan Presentation, el pla d'empresa que es defensa a competició.

- 3r lloc en la Endurance, la prova dinàmica amb més punts de la competició que només van aconseguir acabar 3 equips de 23. Consisteix en una prova de 22 voltes al circuit amb canvi de pilot a la meitat de prova.

- 2n lloc en la Efficiency, prova que mesura el consum en la endurance i determina els vehicles més eficients de competició.

- 2n lloc de 23 participants en la Classificació General de Combustió.

Els estudiants han dedicat moltes hores i molt d'esforç per aconseguir els seus objectius i gràcies a això s'han pogut classificar com un dels millors equips de la Formula Student Netherlands.

Fruit del seu treball, el nou monoplaça incorpora algunes millores. En el departament de dinàmica, s'ha millorat el sistema de regulació, a part també s'han optimitzat els rockers posteriors, reduint conseqüentment el seu pes.

En el departament de xassís, s'ha optat per millorar la ergonomia del vehicle mitjançant l'allargament del xassís i el canvi del posicionament del pilot mitjançant el Firewall. També s'ha realitzat un estudi per a canviar d'atenuador d'impactes, que l'any que ve serà d'estil honeycomb.

En el departament de powertrain s'ha redissenyat la suportaria de motor i canvi de marxes, la qual ha reduït pes del vehicle millorant el seu rendiment. També s'ha redissenyat el dipòsit de combustible, augmentant la seva capacitat fins a la necessitada per als requeriments d'aquesta temporada.

En quant al departament d'electrònica aquest any s'ha optat per crear una pantalla per a que el pilot disposés de més dades mentre condueix. També s'ha creat e implementat un nou sistema de comunicacions entre sensors del vehicle.

Finalment, en el departament d'aerodinàmica s'ha dissenyat de zero tota la carrosseria i aerodinàmica, obtenint així un fons pla més lleuger i eficient. També s'han fet proves per a passar a la fibra de lli, una fibra amb millors propietats que la de vidre, i més respectuosa amb el medi ambient.

Dynamics continuaran la seva temporada competint a finals d'agost al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló a la Formula Student Spain.