El PP de Sant Joan denuncia que el govern li retira una moció per a la rehabilitació d'una plaça

Josep Lluís Javaloyes
Josep Lluís Javaloyes | PP
Redacció
31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 8:16h
El portaveu del grup municipal del PP a Sant Joan de Vilatorrada, Josep Lluís Javaloyes, lamenta "que incomprensiblement, l'alcalde retirés una moció que va registrar per poder-la presentar al ple celebrat el 26 de Juliol, i que no arribés a l'ordre del dia, on es demanava la rehabilitació de la plaça que hi ha al final del carrer Lluís Companys amb Passeig del riu, en la nostre població". Javaloyes assegura que "exposàvem que era una iniciativa que portàvem incorporada en els programes electorals tant del 2011, com de 2015, i ara que el romanen de tresoreria ho permetia, demanàvem posar en marxar un estudi i la realització del projecte, per portar a terme l'execució d'una obra que enteníem necessària per endreçar l'espai i deixar l'indret de manera que el poguessin gaudir tots els santjoanencs i santjoanenques".

El fet és que la moció no va arribar al ple, ni es va poder debatre en comissió informativa, i comenta Javaloyes, "se'ns va dir que hi havia components econòmics que calia valorar prèviament i així poder prendre un posicionament amb la informació adequada, i que per tant es traslladava als Serveis Tècnics del nostre ajuntament, perquè fessin una valoració per incorporar aquesta moció al debat".

Javaloyes discrepa d'aquesta decisió, "perquè entenem que les aportacions que fan els grups municipals, s'han d'exposar al ple i una vegada votats favorablement o no, seran els serveis tècnics que indiquin la valoració i procediment a seguir, i en acabat, serà l'àrea d'intervenció qui determinarà la seva execució o no. I mai al revés".

En la comissió informativa extraordinària feta per la modificació de pressupost 10/2018, el dia abans del ple, el grup municipal del PP, per tal de votar amb l'abstenció el dictamen de Govern, va incorporar una iniciativa dins de les modificacions per aportar els recursos necessaris per poder fer un estudi i el projecte, per la rehabilitació de la plaça al final del carrer Lluís Companys, en espera de la seva excussió tan aviat com sigui possible.

Per tant, entén Javaloyes que, malgrat els impediments de l'alcalde per presentar la moció per l'estudi i el projecte de la rehabilitació de la plaça al final del carrer Lluís Companys, "aquesta serà una realitat pròximament".