Sant Joan i el Pont de Vilomara, presents al Dia del Emigrante del Rubio

Els alcaldes de Sant Joan i el Pont de Vilomara, amb el del Rubio
Els alcaldes de Sant Joan i el Pont de Vilomara, amb el del Rubio | AjSJV
Redacció
30 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:13h
Sant Joan de Vilatorrada i El Pont de Vilomara i Rocafort van ser els dos municipis bagencs convidats aquest passat cap de setmana a la commemoració a El Rubio del Día del Emigrante, una festivitat impulsada per primer cop per l'ajuntament d'aquesta població andalusa amb l'objectiu de retre un homenatge als veïns i veïnes d'El Rubio assentats a Catalunya al llarg de les darreres dècades i al conjunt dels emigrants. 

L'alcalde de Sant Joan Gil Ariso va estar present a la festivitat els dies 27 i 28 de juliol en representació del poble de Sant Joan de Vilatorrada, que manté un agermanament amb El Rubio des de l'any 1985. En aquest sentit, Ariso va agrair la invitació, l'acollida i el tracte rebuts i va afirmar que “malgrat que ens separen més de 800 quilòmetres, aquesta festivitat també ens la sentim molt nostra i compartim plenament el seu esperit i objectius”. 

Així, el batlle santjoanenc destaca el paper de Sant Joan de Vilatorrada com a “terra d'acollida” i assegura que “les famílies i els veïns i veïnes d'El Rubio sempre han estat acollits amb els braços oberts a la nostra vila i avui en dia són part vital de la nostra societat i la nostra identitat”. 

L'Ajuntament fa entrega a El Rubio del llibre "Història en imatges 1880-1979 de Sant Joan de Vilatorrada"

Els actes del Día del Emigrante van arrencar divendres 27 de juliol amb un acte institucional a l'Ajuntament d'El Rubio, durant el qual el consistori santjoanenc va obsequiar a la població d'El Rubio amb el llibre "Història en imatges 1880-1979 de Sant Joan de Vilatorrada". I posteriorment es va celebrar un concert a càrrec de la banda de la Asociación Cultural Rubeña. 

Ja l'endemà, es va dur a terme una visita a diferents instal·lacions municipals i empreses de la localitat; es va inaugurar l'alberg rural municipal ‘El Cruce', amb la presència del president de la Diputació de Sevilla, Fernando Rodríguez; es va descobrir una placa commemorativa de l'agermanament entre els tres municipis; i es va celebrar el XXVII Encuentro de grupos de baile. 

Així, l'objectiu dels tres consistoris és assentar a través d'aquesta festivitat futures col·laboracions que permetin potenciar i donar a conèixer la història i cultura de les diverses poblacions.