«El Raul Macià anava com boig, com si s'hagués pres alguna cosa, i va colpejar a tothom»

El Jordi, un dels agredits a la plaça Onze de Setembre, explica com van anar els fets: "a mi em va clavar un cop de puny a l'ull el Tony NM", el feixista agressor de Lledoners

Blau a l'ull del Jordi, producte d'un cop de punt de Tony NM
Blau a l'ull del Jordi, producte d'un cop de punt de Tony NM | Cedida
30 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:28h
El Jordi mostra el seu ull amb el morat del cop de puny que ha rebut de Tony NM aquesta matinada durant l'agressió feixista a la plaça Onze de Setembre de Manresa. Tony NM és el feixista de Lledoners que va agredir a un altre independentista d'un cop de peu a les portes de la presó ara fa un mes. Llavors va declarar davant la jutgessa que ell no havia agredit ningú.

El Jordi -que prefereix no dir el seu nom real- explica a NacióManresa com va anar l'agressió que van patir set independentistes a mans d'un grup de feixistes aquesta matinada de dilluns després que haguessin reposat l'estelada de la plaça Onze de Setembre.

"Mentre penjàvem l'estelada, un cotxe amb quatre ocupants es van dedicar a donar voltes a la plaça insultant-nos i mostrant una bandera espanyola", explica, "però van marxar". Un cop l'estelada tornava a ser al pal, i els membres del CDR ja s'havien dividit per tornar a casa i a la plaça només n'hi quedaven una dotzena, "van arribar els quatre individus a peu i davant nostre, sense dir res, van arrepenjar una escala al pal i van fer la intenció de pujar-hi".

Els independentistes que es trobaven allà, els van recriminar l'acció, i en Raul Macià va baixar el tros que havia pujat "i es va llançar contra nosaltres". "En Raul Macià anava com boig, com si s'hagués pres alguna cosa, i va començar a repartir cops de puny i de peu a qui s'anava trobant", explica en Jordi. Darrere d'ell "van anar la resta, sobretot en Tony, que és qui em va colpejar a mi en l'ull".

Els independentistes van controlar com van poder els agressors dins que va arribar la policia. "No entenc com diuen que presentaran denúncia, per part nostra no varen rebre cap cop, més enllà d'intentar apartar-los perquè no piquessin més".