Metges i fisioterapeutes manresans, amb la selecció estatal de waterpolo

Per primera vegada, les dues seleccions han arribat a les semifinals d'un Campionat d'Europa

Redacció
27 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:23h
Òscar Muncunill, el Dr. Albert Estiarte, Marc Estiarte i la Dra. Griselda Sirvent
Òscar Muncunill, el Dr. Albert Estiarte, Marc Estiarte i la Dra. Griselda Sirvent | CIMETIR
Aquests dies s'està celebrant a Barcelona el Campionat Europeu de Waterpolo. Per primera vegada en la història, les dues seleccions espanyoles de waterpolo han arribat a les semifinals europees.

Dimecres, el waterpolo femení espanyol va perdre contra Grècia per 9-11 i lluitarà per la medalla de bronze davant Hongria, campiona el 2016. Dijous a la tarda la selecció masculina va derrotar Itàlia i disputarà demà la gran final del torneig contra Sèrbia.

Una part de l'equip de professionals del CIMETIR de la Clínica Sant Josep, format per metges i fisioterapeutes, “cuiden” d'aquestes seleccions arran d'un acord entre Althaia i la Real Federación Española de Natación (RFEN). Gràcies a aquest acord, el CIMETIR s'ha convertit en la institució sanitària de referència per als jugadors de les diferents seleccions estatals de waterpolo, tant les masculines com les femenines, en les categories absolutes i juvenils.

L'acord determina que Althaia proporcionarà un metge especialitzat perquè assisteixi als integrants d'aquestes seleccions de waterpolo quan participin en una competició internacional. Alhora, qualsevol esportista d'aquests equips podrà rebre l'atenció mèdica necessària en les instal·lacions de la Xarxa Assistencial de Manresa, tenint en compte que disposa d'un centre especialitzat en medicina esportiva com és el CIMETIR (Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i rehabilitació).

Aquest conveni reflecteix una estreta col·laboració que s'ha donat al llarg dels últims anys entre professionals de la Fundació Althaia i la selecció absoluta de waterpolo. Uns anys enrere, van formar part del seu equip mèdic els traumatòlegs Dr. Joan Camí, Dr. Jordi Codina i Dra. Carme Comellas. Més recentment, han estat els referents metges d'aquesta selecció els també especialistes en traumatologia Dra. Carme Bes, Dra. Anna Comasolives, Dr. Toni Vidal i la Dra. Marta Bonjorn, així com el Dr. Joan Bosch i el Dr. Albert Estiarte, que és metge de la selecció espanyola de Waterpolo des de l'any 1989.

El CIMETIR, referència de la medicina esportiva

El CIMETIR és centre de referència per als esportistes. Disposa d'un equip format per professionals sanitaris de diferents especialitats que treballen en xarxa per oferir un servei integral. El seu Centre de Medicina de l'Esport ha estat acreditat pel Consell Català de l'Esport amb un nivell 3, que li atorga la màxima categoria.