La Festa Major Alternativa de Manresa tindrà com a eix temàtic l'antifeixisme

La degana de les festes alternatives de Catalunya augmenta les activitats "de dia" tot "mantenint el seu esperit fundacional"

Part dels organitzadors de la FMA de Manresa, a les escales de la plaça Puigmercadal
Part dels organitzadors de la FMA de Manresa, a les escales de la plaça Puigmercadal | Pere Fontanals
26 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:45h
L'eix temàtic de la 27a Festa Major Alternativa (FMA) de Manresa serà l'antifeixisme, ja que "el feixisme torna a resorgir i cal combatre'l", han explicat els organitzadors en roda de premsa aquest dijous a la tarda. "Hem viscut un últim any de revoltes que han estat respostes pel feixisme, tant individual com institucional", exposen. Per això "cal lliuta i conscienciació", i una manera de fer-ho és tenyir tots els actes de la FMA amb la temàtica de l'antifeixisme.

Les barraques de nit estaran ambientades amb aquesta temàtica, però també hi hauran xerrades i una taula rodona per abordar el tema. També la FMA Infantil firarà a l'entorn d'aquest tema, així com la falla "que enguany farà 8 metres".

Ampliar les activitats de dia

Els organitzadors han volgut destacar que la 27a FMA "ampliarà les activitats de dia" amb emisió de documentals, xerrades, tallers o la tradicional room escape. L'horari de les activitats a la plaça Puigmercadal abans dels concerts també començarà més d'hora per donar-li accés als més petits. La FMA Infantil tindrà tallers i espectacles consolidant-se en el calendari d'activitats.

Donar a conèixer grups nous

Les nits de dimecres a diumenge acolliran els tradicionals concerts amb barraques, que mantindran el protocol contra les agressions sexuals amb punts d'informació a totes les barraques. La graella "oferirà propostes molt interessants de grups de la comarca "que no entren en el circuit comercial", i grups estatals coneguts als seus llocs d'origen "que la gent que vingui podrà descobrir".

Entre aquests últims hi ha els valencians Machete en Boca, The Cabrians, els bascs Gatibu, o La Trocamba Matanusca, "amb música de diversos estils per abastir totes les sensibilitats, però tots ells reivindicatius i festius". També tocarà Dj LBee, de Trinidad y Tobago que està fent una gira per Europa, i la FMA l'ha convençut.

Programa de la FMA Manresa