L'Associació de Veïns del Poble Nou estrena nou local (el quart) al carrer Flor de Lis

Redacció
25 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:19h
Imatge de la festa d'inauguració del nou local social de l'AVV del Poble Nou
Imatge de la festa d'inauguració del nou local social de l'AVV del Poble Nou | AjM
L'Associació de Veïns (AVV) del Poble Nou va estrenar dimarts al vespre el seu nou local social. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; de veïns, veïnes i membres de l'AVV del barri, que presideix Valentí Serra; del director general de la FUB, Valentí Martínez; dels regidors Joan Calmet, Marc Aloy, Àngels Santolària i Josep Maria Sala, i el rector del Poble Nou, Joan Prat.

Aquest nou local, situat al carrer Flor de Lis, 22 (molt a prop del Centre Hospitalari), té una superfície de 173 metres quadrats i ha estat cedit per l'Ajuntament de Manresa perquè l'AVV pugui desenvolupar les seves activitats socials, inclusives i comunitàries pels veïns i veïnes del barri del Poble Nou. Cal recordar que fins ara, l'entitat veïnal tenia la seva seu a l'antic Escorxador de Manresa (Plaça Bages,11), un espai que està en procés de rehabilitació per encabir nous serveis de la Fundació Universitària del Bages (FUB).

El 31 de gener passat,  l'Ajuntament de Manresa va signar amb la companyia mercantil BuildingCenter  S.A.U, el contracte de lloguer d'aquest local i aquest dilluns passat, 23 de juliol,  es va signar el contracte de cessió gratuïta per part de l'Ajuntament a l'AVV del Poble Nou.

El quart local de l'entitat

Constituïda l'any 1978, l'AVV del Poble Nou va tenir la seva primera seu als locals adjacents de la parròquia de Sant Josep, que anys més tard van ser substituïts per un espai a la plaça de Mossèn Vidal. Després de moltes peticions, a partir de l'octubre de 1992, l'entitat veïnal es poder instal·lar de forma provisional en una part de l'antic escorxador, i durant els anys següents s'hi van anar fent ampliacions i millores. El de Flor de Lis és, doncs, la quarta seu de l'entitat en 40 anys que fa que existeix.