Monistrol de Calders prepara una matinal artística pels amants del dibuix, la pintura i la fotografia

Redacció
25 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:16h
El municipi moianès de Monistrol de Calders acollirà aquest diumenge, 29 de juliol, una activitat lúdica pensada per a tots aquells amants de les arts plàstiques i visuals. Sota el nom de La matinal de l'artista, la proposta inclourà quatre activitats creatives: el 34è Concurs de Pintura Ràpida; la primera Matinal de Fotografia; la segona edició de l'Sketchcrawl, i el primer Concurs de Pintura Seca de petit format.

Totes les activitats es duran a terme simultàniament. Cal tenir en compte, però, que en el cas del Concurs de Pintura Seca les obres no caldrà que es facin al moment. Tal com exposen les bases (que es poden consultar prement aquest enllaç) "s'admetran tant obres fetes en estudi com in situ" i "el procediment i la tècnica de realització serà lliure". El que sí que s'haurà de respectar és la temàtica de les creacions, que hauran de girar al voltant de l'entorn urbà de Monistrol de Calders. Les obres s'hauran de presentar el mateix diumenge 29, de vuit del matí a una del migdia, a la plaça de l'Església del municipi.

Les altres tres propostes sí que es duran a terme in situ. Pel que fa al 34è Concurs de Pintura Ràpida -la temàtica del qual també serà l'entorn urbà de Monistrol de Calders- començarà a les vuit del matí a la plaça de l'Església. Durant dues hores (de vuit a deu) els participants hauran de dur la tela en la qual elaboraran la seva obra d'art a la mateixa plaça de l'Església perquè l'organització del certamen la segelli. Tal com exposen les bases (premeu aquí) només es podrà presentar una obra per concursant, que s'haurà de lliurar a la plaça de l'Església abans de la una del migdia. A dos quarts de dues es llegirà el veredicte de les obres premiades.

Finalment, tant l'Sketchcrawl com la matinal fotogràfica començaran a les nou del matí des de la plaça de l'Església i acabaran a les dues del migdia a la mateixa ubicació. Els participants de l'Sketchcrawl hauran de dur tot el material necessari per dibuixar els diversos indrets que els dicti l'organització. Les inscripcions per a prendre-hi part són gratuïtes i s'han de formalitzar enviant un correu electrònic a cercleartisticdelmoianes@gmail.com o trucant al 650 781 809.

En el cas de la matinal de fotografia, els participants hauran de captar instantànies de diversos racons de Monistrol de Calders, que es projectaran, a partir de les dues del migdia, a la plaça de l'Església. Les fotografies més votades concursaran per ser la imatge de la Festa Major 2019. Per participar en aquesta matinal cal inscriure-s'hi amb antelació enviant un correu a cercleartisticdelmoianes@gmail.com o trucant al 650 781 809.

Les quatre propostes, organitzades pel Cercle Artístic del Moianès amb el suport de l'Ajuntament de Monistrol de Calders, començaran amb un esmorzar popular a la plaça de l'Església que tindrà lloc de vuit a deu del matí.