L'horta de Viladordis rep la visita d'una setantena de curiosos en el marc de la Festa del Tomàquet

Prop de 70 persones van visitar les hortes del barri manresà de Viladordis
Prop de 70 persones van visitar les hortes del barri manresà de Viladordis | Carles Jódar
Redacció
24 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:10h
Sota l'organització del Parc de la Sèquia i amb l'objectiu de donar a conèixer el regadiu manresà, prop de setanta persones van passejar, dilluns a la tarda, pels terrenys del barri manresà de Viladordis amb la voluntat de veure i conèixer les hortes de Can Calafell; l'Horta que Brota, i les Arnaules.

L'activitat, anomenada Viladordis km0, va començar amb una caminada de 5,5 quilòmetres pel canal de regadiu de la Sèquia i els camps de cultiu. Durant la ruta es van fer parades per donar a conèixer la importància de la Sèquia, que permet que la capital del Bages tingui un regadiu ric.

En el marc de la proposta diversos pagesos de la zona visitada van mostrar les seves instal·lacions i van deixar tastar, als assistents, tot tipus de tomàquet i altres elements de l'horta. Una de les persones que va prendre part de la caminada va ser el regidor d'Entorn Natural de l'Ajuntament de Manresa, Pol Huguet, que va explicar que "és important conèixer la nostra horta i que la gent sàpiga que darrera de cada tomàquet hi ha una persona que s'hi dedica hores i hores a conrear-lo i a tenir-lo a punt i poder-lo menjar al punt òptim".

Els actes de la Festa del Tomàquet seguiran aquest dimecres amb el clàssic pintxo pote; amb el sopar de dijous al Parc de la Seu, i amb el mercat del tomàquet que es farà a la Puigmercadal divendres al vespre i dissabte al matí.