La Tomacada de Sant Fruitós arriba amb l'accent posat en el consum de proximitat

Sant Fruitós celebrarà la festa de la Tomacada aquest dissabte
Sant Fruitós celebrarà la festa de la Tomacada aquest dissabte | AJSFB
Redacció
24 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:51h
Aquest dissabte, 28 de juliol, la plaça de l'Església de Sant Fruitós acollirà una nova edició de la festa popular gastronòmica de la Tomacada, una trobada que té la voluntat de fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, i, alhora, premiar els hortolans que al llarg de l'any conreen els horts del municipi.

La festa començarà amb una visita familiar pels horts a partir de les set de la tarda. Paral·lelament, a la mateixa plaça es realitzaran tallers infantils de pintura i a les vuit es donarà el tret de sortida a un concurs obert a tothom que tindrà com a protagonistes indiscutibles els tomàquets i que es dividirà en tres modalitats.

La primera, en la qual es premiarà el tomàquet més pesat; la segona, on s'escollirà el tomàquet més original, i la tercera, en què el guanyador serà aquell que presenti el millor cistell amb productes de l'hort. El certamen, que s'acompanyarà d'un sopar popular, decidirà els vencedors per votació popular entre el públic assistent.

Per a participar al concurs cal inscriure's abans del 27 de juliol a l'establiment Foto Isidre i, el mateix dia 28 abans de les sis de la tarda, portar 5 quilos de tomàquets a la plaça de l'Església i escollir el més pesat i el més original.  A part, enguany també pren especial èmfasi el concurs de cistelles amb productes de l'hort que ja es va introduir en l'edició anterior.

Tots els participants al concurs tindran dos tiquets gratuïts per al sopar popular. Les persones que no participin en el concurs poden comprar els tiquets pel sopar a Foto Isidre pel preu de 5 euros. Els tiquets inclouen tomacada, botifarra, beguda, postres i un petit obsequi.

Aquest any, la festa està inclosa en el programa d'actes de la II Festa del Tomàquet de Manresa i està organitzada per la Junta de Regants Riu d'Or i el Col·lectiu de Recerca Històrica juntament amb la col·laboració de Jordi HiFi, Cal Fusteret, Can Ladis i el Nou Celler.